Lokal klinik i Balling har vokseværk

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.10 Maj 2022 - Kl.9:56

Tre behandlere supplerer nu hinanden i behandlerhuset på Posthusvej.

Teamet i Balling: Elsebeth Futtrup, Hanne Fejerskov og Birgitte Toft Hummelmose.

Tre behandlere supplerer nu hinanden i behandlerhuset på Posthusvej.
Interessen for at modtage behandling i det lokale behandlerhus FysioCareSalling på Posthusvej i Balling er stor, og nu har teamet føjet endnu en behandler til. Det er Hanne Fejerskov, der oprindelig stammer fra Durup, som er startet i klinikken, og hun kommer med en række behandlinger, som giver klienter i klinikken endnu flere muligheder for trivsel. I forvejen finder du også Elsebeth Futtrup og Birgitte Toft Hummelmose på adressen, og de tre har alle fysioterapien som den faglige base, men hertil har de også alle hver deres unikke behandlerområder. Som klient hos FysioCareSalling kan du derfor modtage mange forskellige behandlingsmetoder, og der er mulighed for at tilpasse redskaberne til det individuelle menneske.
Elsebeth Futtrup arbejder således blandt andet med dynamisk stabilitetstræning af nakke og lænd, kraniosakralterapi og åndedrætstræning, lige som hun tilbyder hjælp til individuel tilpassede såler, mens Birgitte Toft Hummelmose blandt andet arbejder med ressourceorienteret kropsterapi, traumeterapi og fysiopilates, tai chi og har en stor viden og erfaringen inden for palliation. 
Med Hanne Fejerskov får klienterne nu også adgang til blandt andet Glad ryg forløb - noget hun er certificeret i fra Syddansk Universitet.
- Rygsmerter og -problemer er den hyppigste årsag til, at folk går til lægen, så der er et stort behov. Mange går rundt med smerter, som der kan gøres noget ved, eller de kan lære at håndtere smerterne endnu bedre. Rygforløbet hjælper klienten med viden om rygsmerter, træning og øvelser, og derfor er der indlagt undervisning i forløbet, og deltagerne fører deres egen træningsdagbog. Det er seriøs, sjov og social træning, og det er lettere at holde motiveret sammen med andre, siger hun til ugeavisen.
Forløbene er på otte uger, og hvert forløb tilpasses individuelt.
Hanne Fejerskov tilbyder desuden viden om stress og redskaber til at forebygge og afhjælpe stress ud fra en kropslig tilgang. Der er forløb både med forebyggelse samt forløb til mennesker, der er stressramte.
- Forebyggelse er vigtig for mig, og derfor hedder forløbene Anti Stress, siger hun.

En bonus
Elsebeth Futtrup fortæller, at hun fik øje på Hanne Fejerskov, da hun savnede en behandler, der kunne varetage de efterspurgte hold og behandlinger af mødre, spædbørn og gravide. Alt dette kan Hanne Fejerskov, og via klinikken tilbyder hun derfor alt fra gravid yoga og mor- og spædbarns træning til babymotorik, babymassage og babysvømning. Det sidste i Pulsens opvarmede bassin, hvor der også er en dejlig ro til de små poder.
- At Hanne kan alle de andre ting er kun en skøn bonus, som vi fik med. Hun har et værdisæt, der matcher vores i klinikken, og jeg er utrolig glad for, at vi som behandlerhus efterhånden kan tilbyde så bred en vifte af muligheder. Mennesker er forskellige. Derfor skal vi kunne tilpasse behandlinger til det enkelte menneske, og jo flere redskaber vi har til rådighed, jo lettere kan vi være med til at skabe trivsel hos klienterne, siger Elsebeth Futtrup.
Hanne Fejerskov startede i marts, og hun er også glad for skiftet til behandlerhuset i Balling. 
- Vi har mulighed for at bruge op til en hel time per klient, og det giver simpelthen sådan en tilfredsstillende - både for klienten, der oplever sig hørt og mødt, men også for mig rent fagligt, fordi jeg oplever, at jeg kan arbejde i dybden med tingene på en anden måde. Det øger kvaliteten i mit arbejde, og jeg er så glad for at have fået denne mulighed, så jeg kan være med til at gøre en forskel for mennesker i området, siger hun.

Ligesindede
Behandlerhuset har flere hold, hvor det både er muligt at møde ligesindede, men hvor der også er tid til den enkelte og det individuelle fokus. Det at mødes med andre i samme situation - om så det er en anden nybagt mor eller et andet menneske med rygsmerter, giver deltagerne en masse ekstra ud over selve træningen og behandlingerne.
- Deltagerne fortæller, at de føler sig trygge, fordi de er sammen med andre, der er i samme situation. På holdene kan man spejle sig i hinanden, og udover træningen så spiller samværet og fællesskabet på holdet også en stor rolle, siger Elsebeth Futtrup.
Hanne Fejerskov kan genkende det billede.
- Når jeg skal vise noget med spædbørn for eksempel på et hold for nybagte mødre, så viser jeg det jo på et rigtigt barn foran deltagerne. Det er ansigt til ansigt, og vi står direkte med børnene sammen. Det giver noget ekstra, som deltagerne virkelig har glæde af. Det er snarere en professionel mødregruppe end et træningshold, siger hun.