Lokal retro-shop har vind i sejlene

Af Susie Bjerggaard Jensen - Tirsdag d.26 Januar 2016 - Kl.12:35

Hos Ditte Holm Rask Lieberg skiftes møblerne tit ud i hjemmet i Skive.

Garagen er igen ved at være fyldt op.

Hos Ditte Holm Rask Lieberg skiftes møblerne tit ud i hjemmet i Skive. Privaten bruges nemlig også som udstilling af de retrovarer, som skibonitten har til salg, og derfor er det ikke altid det samme sofabord, som familien samles om om aftenen. Og netop den store opbakning fra familien er skøn, fortæller Ditte Holm  Rask Lieberg, der brænder for gamle ting og sager, der friskes op og gives nyt liv. For et år siden, valgte hun at starte sin egen lille virksomhed op hjemme i privaten, og derved opstod det lille facebookforetagende ”Rask Retro Shop”.  Der kom hurtigt gang i den lille biks, som i første omgang blev etableret hjemme i familiens garage. Den blev hurtig fyldt op, og manglen på mere plads begyndte at trænge sig på. Ditte Holm Rask Lieberg valgte derfor at leje nogle lokaler i Håsum, som hun efter kort tid måtte opsige igen, da der var meget fugt på stedet. 
- Jeg måtte flytte alle tingene hjem igen her for et par måneder siden, da flere af mine ting var blevet ødelagt af mug. Så alt salg foregår hovedsagelig gennem Rask Retro Shop på facebook. Men der er selvfølgelig også den mulighed, at komme og se på tingene her efter aftale. Jeg har udover garagen også været nødt til at tage mit hjem i brug, for at kunne præsentere møbler og diverse nipsting på ordentlig vis. Vi bor derfor til tider i et meget omskifteligt hjem, da der hele tiden kommer nye ting til, fortæller Ditte Holm Rask Lieberg.
Der er ingen tvivl om, at hjemmet bærer præg af en flot sammensætning af nyt og gammelt. Det som Ditte med egne ord kalder ”Det Skæve Tvist”. Hun indrømmer da også, at der er nogle ting, hun har svært ved at skille sig af med. Efter eget udsagn er der lopper overalt i hjemmet, lige fra stuen, soveværelset, herreværelset, børneværelser til køkken og badeværelser. Men for indehaveren er det vigtigt at pointere, at hele konceptet med virksomheden er, at det skal være hyggeligt. Hun har det fint med at arbejde i eget tempo. For hende går det ikke kun ud på at tjene penge.

Læs mere i avisen ...