Lokal sundhedsklinik trives i egne lokaler

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.8 December 2020 - Kl.10:56

Mulighederne er mange hos FysioCareSalling på Posthusvej.

Det giver en stor fleksibilitet, at klinikken har egne lokaler. Her er det træningslokalet, der er i brug.

Frihed og muligheder. Det er to ord, der går igen, når fysioterapeuterne Elsebeth Futtrup og Ida Nørhave Uth fra FysioCareSalling i Balling skal fortælle om sundhedsklinikken. Tonen er positiv, for det går nemlig godt i den lokale virksomhed, som for cirka to år siden fik egne lokaler på Posthusvej.
- Det faktum, at vi har fået egne lokaler, åbner op for en række muligheder og giver os en større frihed, som vi ikke har haft ellers. Vi er derfor utroligt glade for lokalerne, siger Elsebeth Futtrup.
Hun bakkes op af Ida Nørhave Uth:
- Det giver os en anden mulighed for fleksibilitet, fordi vi kun har os selv at tage hensyn til når vi planlægger hold og nye tiltag eller ændringer løbende. Og det sker ofte, at vi lige får en ny idé, der skal afprøves, og så er det bare fedt, at lokalerne står tilrådighed, lige når vi ønsker det, siger hun.
Tidligere lå FysioCare Salling i Pulsen, og selvom de var glade for at være der, er fordelene ved egne lokaler åbenlyse.
- Vi har for eksempel eget venterum her, lige som vi har eget træningslokale. Vi kan bruge det, når vi vil, for det er kun os, der bruger det. Det er en åbenlys fordel i det daglige, siger Elsebeth Futtrup, der også har arbejdet en del med indretningen i klinikken, så den skaber ro og tryghed. Blandt andet via brug af jordfarver og rolig musik.
- Vi har ikke haft problemer med, at folk ikke ville komme her på grund af utryghed under coronaen. Jeg tænker, det skyldes, at du kan sidde for dig selv i venterummet, og at vi ikke har en strøm af mennesker ud og ind af klinikken samtidig. Det giver også en anden diskretion. Vi er to behandlere her, og vi kan time, hvordan klienterne ankommer og går, siger Elsebeth Futtrup.
At have eget behandlerrum hver især giver også de to fagfolk en række fordele. 
- Vi har friheden til at tage behandlinger ind, når vi vil, og når klienterne kan. Den fleksibilitet er vi virkelig glade for, siger Ida Nørhave Uth.
Holddelen, hvor der både arbejdes på mindre hold inden for genoptræning, og babysvømning, som foregår i Pulsens bassin, er også populære.
- Vi har lige nu tre hold med babysvømning, som er fuldt bookede. En del af årsagen er Pulsens bassin, som bare egner sig fantastisk til babyerne. Det er varmt og roligt, og forældrene er så glade for at kunne være der, siger Ida Nørhave Uth.
 
Sundhedsklinik
FysioCareSalling er mere end fysioterapi. Derfor giver det mere mening at kalde virksomheden for en sundhedsklinik. De to fysioterapeuter har naturligvis deres faglige baggrund i fysioterapien, men løbende bygger de mere viden på. 
- Jeg har jo hele kraniosakral-delen, med fokus på balance og ro, mens Ida har specialiseret sig i både sundhedsrådgivning og taget en uddannelse som yoga-terapeut. Det giver os flere redskaber, når vi sidder foran et menneske, siger Elsebeth Futtrup.
Klinikkens placering spiller også ind. Mange børn kan selv smutte ned til Elsebeth Futtrup eller Ida Nørhave Uth, hvis de går på den lokale skole og skal have en behandling. Ofte kommer de med deres forældre første gang, men derefter kommer mange børn og unge bare selv.
- Vi ligger jo sikkert i forhold til skolen. Der er ingen store veje at krydse. De kan bare gå herned, siger Ida Nørhave Uth.
Det samme gælder en del ældre klienter.
- Mange er glade for, at de knap skal starte bilen for at komme her, siger Elsebeth Futtrup.
Klienterne kommer dog gerne langvejs fra også. Folk fra både Salling, Fur, Fjends, Vinderup og Mors er flittige brugere af klinikken i Balling.

Læs mere i Spøttrup Ugeavis uge 50