Lokale bier kan bidrage til sundheden

Af hell - Tirsdag d.17 Juli 2018 - Kl.9:30

Par fra Spøttrup har kastet sig over biavl

Dan og Dasha Bertel dyrker deres egen honning i Spøttrup.

Naturens eget apotek har gjort sit indtog på Heden i Spøttrup i form af bier, honning, pollen og bivoks. Dan Bertel, der er hobbybiavler og driver webshoppen Hedenhus.dk sammen med hustruen Dasha Bertel, er blevet bidt af bier, og nu sælger parret derfor honning, pollen og bivoks i form af forskellige produkter. Der er cremer, læbepomader og tørret pollen til at spise på din morgenmad.
Og så selvfølgelig honning fra eget avl. På parrets hjemmeside kan du desuden finde informationer og råd og tips til sundhed - baseret på produkter fra bierne i Spøttrup.
- Vi har deltaget i en række konferencer, og den viden vil vi gerne dele med andre. Vi vidste slet ikke alt dette, som produkterne kan gavne ved. Honning har for eksempel antibakterielle egenskaber, og visse steder i Sverige bruges det i stedet for antibiotika. Tager du to skefulde dagligt, bliver du ikke forkølet, og det virker også helende på sår og rifter. Pollen indeholder alle de byggesten, som kroppen har brug for, og voksen bruger vi i cremer, læbepomader, salver og lys, siger Dan Bertel.

Læs mere i avisen ...