Lokale cidere fra Rødding imponerer dommere

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.1 December 2020 - Kl.10:34

Forleden afslørede Rødding vinderne af den første ciderkonkurrence

Voteringen foregik tilbage i september.

Maureen Sørensen, Skive, vandt i kategorien Tør Cider, mens Frits Mohr Laursen, Vile, vandt med sin søde cider og Henning Fjendbo, Rødding, kan kalde sig bedst til Sjov Cider.
31 cidere fra hele landet konkurrerede om tre dommeres gunst, og dommerne var imponerede. Andreas Kobs Laursen, tjener på Michelinrestauranten Resturant Domestic i Aarhus, fortæller:
- Personligt var det en stor oplevelse for mig at være med. Til daglig præsenterer jeg en del naturvin, som har de finurlige og skæve smag, som giver vinen en meget større personlighed, hvilket jeg vil sammenligne med de cidere vi smagte. Den tørre cider, der vandt, var yderst god og med meget delikat mundfølelse. Jeg præsenterede også mine chefer for flasken, jeg fik med hjem - og de var meget imponerede. De to andre vindere, den sjove og den søde: Wow.! Den sjove, som var tilsat kirsebær, havde en fantastisk syre og dybde i smagen. Den søde var eminent. Sammenligner man med det, vi sælger, er der lidt vej endnu. Men et kæmpe skulderklap og et generelt højt niveau.
Også de to øvrige dommere, ciderproducent Kristoffer G. Vangsø fra Horn Cider og Helle Gori fra Hjemmets Vine giver amatørbryggerne rosende ord med på vejen. 
Ditte Staun, som er bestyrelsesleder i foreningen, er stolt af initiativet og vinderne, som blev fundet i en blindtest. Hun opfordrer til, at man går ind på facebooksiden Rødding – Æblets by i Salling, hvor der ligger små videoer med de glade vindere:
- Det blev simpelthen et hattrick til ciderklubben. Det er simpelthen så flot. Maureen, Fritz og Henning fremhæver alle den passion, omtanke, pasning og pleje, det kræver at lave rigtig god cider. Og der er mere på vej, for ciderklubben vokser, eksperimenterer og henter viden og inspiration – alt imens det syder og bobler, slutter Ditte Staun.