Lokale varer på hylderne i Lihme og Balling

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.20 Januar 2015 - Kl.11:36

Dagli’Brugsen i Lihme vil gerne bakke op om lokale producenter af fødevarer, og derfor har uddeler Jimmy Dalsgaard Pedersen nu taget fårekød fra fåreavler Karsten Villadsen,


 Jimmy Dalsgaard Pedersen med fårekødet i Lihme. Det forhandles også i Balling.

Dagli’Brugsen i Lihme vil gerne bakke op om lokale producenter af fødevarer, og derfor har uddeler Jimmy Dalsgaard Pedersen nu taget fårekød fra fåreavler Karsten Villadsen, Rødding, ind blandt varerne i køledisken. Her finder kunderne derfor røget kølle og spegepølser fra fårene i Rødding, og indtil nu har mange vist interesse for at smage det specielle kød.

- Det lægger mig på sinde at bakke op om lokalområdet på forskellig vis, og da Karsten Villadsen selv mødte op og spurgte om, jeg ville sælge hans fårekød, var der ikke langt til at takke ja. Vi har samtidig en mulighed for at have noget på hylderne og i køledisken, som du som kunde ikke let finder alle andre steder, siger Jimmy Dalsgaard Pedersen, der har opfordret fåreavleren til at lave et skilt, der fortæller lidt om kødets historie.

Og fåreavleren glæder sig også. Indtil nu har to lokale brugser taget kødet ind, fortæller han.

- Jeg har fået lov til at sælge kødet i Dagli’Brugserne Lihme og i Balling. Jeg er meget glad for den opbakning, der er fra disse butikker til at markedsføre og sælge lokale produkter som dette, siger Karsten Villadsen.

Og i Lihme er uddeleren klar til at tage endnu flere lokale produkter ind, hvis der blandt læserne er andre, som producerer, kan de derfor altid prøve at kontakte butikken.

- Vi har naturligvis nogle krav og regler, som vi skal opfylde for at kunne tage en vare ind, men der sker aldrig noget ved at spørge mig. En velfungerende lokalbrugs er et plus for et område, og nu har jeg været her i Lihme siden april sidste år. Jeg har fået en flot modtagelse, og det er dejligt at være tilbage. Jeg ser det som min opgave også at give igen, siger Jimmy Dalsgaard Pedersen, der overtog butikken fra Erik Poulsen - og dermed vendte tilbage til det sted, hvor han blev udlært for cirka 10 år siden.