Lun humor med jysk fortegn

Af Jan Sand - Tirsdag d.10 Marts 2020 - Kl.9:28

Folkene bag Hausgaard-koncerten i Rødding har fået blod på tanden.

Niels Hausgaard havde taget den lune jydehumor med sig på scenen. Foto: Jan 
Sand.

Det var en særdeles veloplagt Niels Hausgaard, der forleden gæstede Spøttrup Kulturhal, og arrangementet bød på både musik, sjove fortællinger og masser af jysk underspillet humor, da den populære entertainer gik på scenen. Niels Hausgaard underholdt hele 750 publikummer i en totalt udsolgt Spøttrup Kulturhal, og den lune vendelbo gav på sin sædvanlige varme og hyggelig facon sin vurdering af samfundskritiske paradokser, tilsat et velment spark i retning af de ting, der sker rundt om os. Han hyllede mangfolkelighed og forskellighed, og det sidste mente Hausgaard faktisk slet ikke er forskellig igen: Det er nok bare hastigheden på de forskellige ting, alt efter hvor du bor, der er forskellen, mener han. 
Der blev grinet rigtig mange gange i salen denne aften, og Rita Primdahl fra Idrættens Fremme, der står bag kulturelle arrangementer i hallen, glæder sig over, at arrangementet forløb så godt fra start til slut.
- Der var en virkelig god stemning fra start til slut, og også under spisningen, hvor Charlotte fra caféen forkælede os med oksemørbrad og helstegt pattegris samt kage tapas. Niels Hausgaard var også i sit es, og yderst veloplagt under hele koncerten, siger hun til Spøttrup Ugeavis.
Samtidig glæder hun sig over, at koncerten, som er den største af denne kaliber i Spøttrup Kulturhal, forløb så godt - og at alle billetterne var udsolgt på bare 45 min.
- Det her har givet os mod på og lyst til at arrangere mere af samme størrelse i hallen, siger Rita Primdahl.

Jubilæum på vej
Samtidig med, at der er glæde over en vellykket koncert med Niels Hausgaard, så opfordrer Rita Primdahl folk til at slå et kryds i kalenderen den 12. september. I august fylder Spøttrup Kulturhal nemlig 50 år, og det markeres med en fest i hallen denne dag. Der vil blandt andet være musik, god mad og revy.
- Desudne planlægger vi en række arrangementer for borgere i alle aldre, både før og efter jubilæumsfesten i september, siger Rita Primdahl.