Mad med smag! - hver dag!

Af rj - Tirsdag d.6 Maj 2014 - Kl.11:14

En gennemgribende renovering og installation af nyt køkkenmateriel gør at beboerne på Balling Ældrecenter fremover kan få helt frisk og „hjemmelavet“ mad til måltiderne. Og det er noget man længe har set frem til.
Centerleder Anni Overgaard fortæller at man i flere år har ansøgt de kommunale puljer om at opgradere køkkenet til et produktionskøkken, men hidtil fået afslag. Derfor var glæden måske ekstra stor, da det så endeligt lykkedes. Køkkenleder og økonoma Jette Vestergaard er meget tilfreds med de ombygninger og fornyelser det kommunale ja! har medført. Nu har hun adskilte køle- og fryserum, ny industriovn, komfur og stegepande, samt en mere hensigtsmæssig opbygning af et køkken, der ikke synes at være i ro på noget tidspunkt. Samtidig giver den nye opbygning også bedre mulighed for inddragelse af beboerne, som gerne vil hjælpe til når de kan.Og at det nye køkken er faldet i god jord hos beboerne, er der ikke meget tvivl om: „Det smager meget bedre nu! – og mere friskt!“- fortæller en beboer mig.

Også i gårdhaven vil man forny sig. Her bliver drivhuset for alvor taget i brug, og det er tanken at beboerne skal medvirke til at holde planterne. 
Vinrankerne passer næsten sig selv, men huset skal fremover også dufte af tomatplanter og forskellige friske krydderplanter, som så kan bruges i den daglige husholdning.