MakVærket giver glæde og indhold

Af Anita Skytte - Tirsdag d.9 Marts 2021 - Kl.9:46

Velvære og den gode sag er de vigtigste nøgleord for alle i fællesskabet fra Oddense.

Kaffepauserne er meget meget vigtige og værdifulde.

MakVærket er en nyopstartet virksomhed i Oddense, som har til huse i en del af det gamle Troels Møbler. Her mødes en gruppe mennesker, som hver har haft deres modgang i livet, og som nu har fået et fællesskab, der giver mening i deres liv. Samtidig giver det dem glæde i hverdagen, når de samles og kan give hinanden støtte og et smil på læben.
- Vi har to formål her i MakVærket. Det ene er, at alle gerne skulle få noget personligt velvære ved at være her. Det andet er at samle penge ind til gode formål, herunder Børnecancerfonden. Grunden til, at vi samler ind til for eksempel Børnecancerfonden, kommer sig af, at vi selv igen og igen fik dårlige nyheder, hver gang vi skulle have svar på, om den nye behandling havde hjulpet vores egen datter. Og til sidst sagde min datter til mig: Far, du må gøre noget! Og så var det jeg kom på at starte en indsamling ved at lave tasker til støtte for Børnecancerfonden, siger Jørgen Troelsen, som er en af ejerne af MakVærket.
Løbende er det planen også at støtte andre gode formål med dele af overskuddet fra MakVærket, og fælles for alle, som arbejder i Makværket er, at ingen får løn. Dette gælder også for ejerne, og der betales ikke husleje.
Det startede egentlig som en fritidsbeskæftigelse for Jørgen Troelsen, som har haft sin egen møbelfabrik i lokalerne. I 2018 mistede han sin datter til kræft, og da Jørgen Troelsen i efteråret 2019 selv fik konstateret kræft og kom i kemobehandling, kunne han ikke holde til andet end at sidde ved symaskinen og sy lidt. Det satte yderligere gang i nogle tanker, hvor han startede med at kreere og sy de første tasker. Derefter fik han sat nogle aftaler i stand, hvor dele af overskuddet fra salget af taskerne i det der senere blev MakVærket skulle gå til Børnecancerfonden.

Læs resten af historien i Spøttrup Ugeavis