Manden i mosen var på besøg i Lem Ældrecenter

Af rj - Tirsdag d.18 Marts 2014 - Kl.11:54

Der var fyldt godt op i fællesrummet på Lem Ældrecenter, da man fik besøg af naturmennesket GUF - hvis dåbsattest afslører navnet Steen Ingolf Gad Østerby og alderen 79 år.
GUF har rejst i det meste af verden og samlet historier på de 7 have, hvilket kom de mange tilhørere tilgode, og der blev nikket genkendende til mange af de rejsebeskrivelser han kom med fra tiden som sømand. GUF fortalte om sit liv som børnehjemsbarn, der blev adopteret af en kolerisk præst, hvor øretæverne stod i kø, om hvordan han klarede sig gennem sin ungdom og sin tid på søen. 

Hvis du vil opleve ham „Live“, kan du se et brudstykke på vores NetTV, hvor vi kommer ind i fortællingen, hvor GUF netop er ankommet til Danmark med skib, efter en af de utalige ture sydpå med alt fra køer til olie.GUF er vel det man kalder et livsstykke, - han vælger selv sit liv og vælger også fra, for det gør Hans liv rigere. Livet udgår fra en kasseret bus, som han i sin tid købte for 700 kr,-den er placeret i en mose med over 1 km til nærmeste fodfaste vejnet. Her lever og ånder han – henter vand i bækken, laver mad på primussen og nyder naturen sammen med en håndfuld høns og sine 7 katte. Det er først for ganske nyligt at GUF har fået telefon, og den er da også slukket meget af tiden, for som han siger: Vil de mig noget, kan de da bare komme! Og der er altid en kop kaffe og en sludder og få...
Livsvilje – det er GUF!