Mange hunde på Internat i Balling

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.13 Marts 2018 - Kl.8:48

Dyrenes Beskyttelse har modtaget 113 hunde fra fire store hundesager, og en del af dem er kommet til Balling

I Balling søger 13 hunde stadig nyt hjem. De otte af dem er dog små hvalpe, der først skal være gamle nok.

Nogle gange vokser opgaven med at passe kæledyrene en ejer over hovedet. I de lykkelige sager aflevere ejeren frivilligt dyret til et nyt hjem eller internat, og det er præcis, hvad der er sket i fire tilfælde i januar og februar hos Dyrenes Beskyttelse. Her har internaterne lige nu rekordmange hunde til formidling, og der skyldes fire sager, hvor ejerne selv har afhændet hundene frivilligt til videreformidling, fordi de ikke længere selv kunne passe dem. I alt er der via de fire sager kommet 113 hunde ind.
De 60 stammer fra et døsbo på Mors. På stedet avlede man både chihuahua, jack russel-terriere og cavalier king charles spaniels. Der er hvalpe, som skal afhændes, og voksne avlshunde, som skal passes og plejes.
Det er en stor opgave, og mere end enkemanden kunne umiddelbart overskue. Derfor indgik han en aftale med Dyrenes Beskyttelse om at overdrage dyrene til deres internater, så de kunne finde nye hjem til de mange hunde, og det arbejde er i fuld gang. Hundene i de fire sager er fordelt på fire af Dyrenes Beskyttelses internater i henholdsvis Roskilde, Hjallerup, Brande og Balling. 

Læs mere i avisen ...