Mange smagte og sansede Rødding

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.15 Juni 2021 - Kl.9:13

Cirka 100 glade mennesker fra nær og fjern var med, da det var muligt at smage på Rødding lørdag


Mange gode smagsprøver ventede gæsterne. Foto: Mette R. Høegh.

Arrangementet er en del af Skiveegnens Kulturuge, og her kunne deltagerne gå på opdagelse og sanse landsbyen og dens mange tilbud og oplevelser. Det var orgerforeningen, SpøttrupCirklen, Rødding Udviklingsråd, der var gået sammen om at forkæle både sig selv men også områdetsgæster med sanseindtryk. Hele vejen fra torvet midt i byen, ned ad Vestsallingstien mod Spøttrup Kulturhal og Pometet gik turen.
Ditte Staun, som er er bestyrelsesleder for Rødding – Æblets By i Salling, fortæller, at mange blev i lang tid, og det var dejligt at opleve, at folk ikke havde travlt med at komme videre men nød området, oplevelserne og det gode vejr.
De første 50 gæster fik iøvrigt en særlig gave. Kunstner Dorte Fynbo har nemlig til lejligheden skabt et krus med den blå fjord, det gule korn og det grønne æble som inspiration.
Oplevelsen startede på torvet, hvor deltagerne mødte kunstnere fra BizzArt, sang sammen og fik en smagsprøve fra Spøttrup Kro. Langs ruten kunne deltagerne smage, mærke, høre, se, opleve møde livet og kulturen.
I Pometet blev alle forkælet med endnu en lækker smagsprøve, som Nicolai Bro fra Traktørstedet Borgen stod bag, og Ciderklubben inviterede inden for i den fascinerende boblende verden, mens børnene kunne smage æblemost.
Der var også bålhygge, en musikalsk oplevelse og et helt nyt fælles kunstværk blev præsenteret. Det var malet af deltagerne selv.


Der blev tegnet med kridt på ruten. Foto: Mette R. Høegh.

Nyheder

Persondatapolitik

Du kan downloade en APP til din
telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online.
Appen fåes til både
Iphone og Android