Masser af gode grin og motion til seniordag

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.17 Januar 2023 - Kl.9:19

Seniordagen i Spøttrup Kulturhal forløb efter planen

Det glæder Spøttrup Motion & Sport, at mange bakkede op. Dagen startede med seniortest, hvor deltagerne kunne få målt deres fysiske kunnen, og her dukkede hele 19 op for at være med. De var alle meget dedikerede og gik op i det med liv og sjæl. Alle ville gøre deres bedste for at få gode resultater i deres personlige hæfte, fortæller instruktør Else Dürr til ugeavisen.
- Sådan en test er fuld af overraskelser - både til ene eller anden side, og det er et godt redskab at have bagefter, fordi man kan se, hvor man har behov for at styrke sin krop yderligere. Da jeg tog uddannelsen til seniortræner, tog jeg også sådan en test, og jeg ved derfor, hvor godt et redskab den er, siger Else Dürr.
Deltagerne skulle blandt andet gå en distance på tid, rejse sig flest mulige gange fra en stol inden for et givent tidsrum og trykke på et apparat, der målte styrken i deres håndled. Else Dürr fortæller, at øvelserne også gav anledning til mange gode grin undervejs.
Senere kunne man prøve kræfter med kurling, som er en curling men uden is. Det var så stor en succes, at den lokale sportsforening har besluttet sig for at købe udstyr til kurling ind.
- Vi ved ikke, om der kommer et decideret kurling hold, men ellers er det udstyr, som kan bruges i forskellige sammenhænge, herunder ved events, siger Else Dürr.
Der var 12 personer til kurling, og der blev råbt og grint en del undervejs.
Om eftermiddagen var der 11 til prøvetimen i SMART Træning, hvor deltagerne fik snuset lidt til de udfordringer, som hjernen har brug for, så den også kan holdes fit.