Masser af gravearbejde lokalt

Af Helle Lenschow - Onsdag d.19 Maj 2021 - Kl.10:43

Hvis du går og tænker, at der da også er vejarbejder over alt i Skive Kommune for tiden, så tager du ikke helt fejl.

Der ER meget gravearbejde i gang i Skive Kommune for tiden. Foto: Skive Kommune.

Der er nemlig rigtig mange vejarbejder i gang i kommunen lige nu.
Det oplyser folkene i Skive Kommune, Vejmyndighed & Drift, hvor man i årets første 4 måneder har modtaget langt flere ansøgninger om gravetilladelser end normalt. I løbet af årets første 4 måneder har Vejmyndighed & Drift således modtaget 460 ansøgninger mod 341 i samme periode sidste år. I 2019 lå antallet på 392 for samme periode.
Og det er ikke kun Skive Kommune, der graver i vejene. Mange forskellige ledningsejere er i spil. Spildevand, drikkevand, fjernvarme, naturgas, el, telefon, fibernet og gadelys. Nogen skal have nyt stik, og andre skal have et sløjfet. Alt sammen giver anledning til en opgravning i fortov eller vej.
Inden en entreprenør påbegynder et arbejde i vejarealet, skal ledningsejeren søge en gravetilladelse ved kommunen. Gravetilladelsen skal indeholde oplysninger om gravearbejdets formål, samt arbejdets omfang og varighed. Desuden skal ansøgningen indeholde en afmærkningsplan for arbejdsområdet, der både skal sikre, at ingen kommer til skade i eller ved udgravningen, men også af hensyn til trafikanterne, der skal adviseres om, at de kører ind i et arbejdsområde, og hvilke hensyn der skal tages i det på gældende område.

Nyheder

Persondatapolitik

Du kan downloade en APP til din
telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online.
Appen fåes til både
Iphone og Android