Masser af kræmmere i Vejby

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.20 Marts 2018 - Kl.9:14

Der er masser af muligheder for at gøre en god handel, når der i påsken igen er marked i Vejby.

Kræmmerne er igen klar i Vejby. Foto: Jan Sand.

Der er masser af muligheder for at gøre en god handel, når der i påsken igen er marked i Vejby. Det store indendørs kræmmermarked holdes i år for sjette år i træk, og da det foregår i opvarmede lokaler, kan gæsterne møde op uanset vind og vejr.
Det hyggelige cafeteria i det godt 700 kvadratmeter store kræmmermarked holder åbent, og her kan gæsterne forsyne sig med vådt og tørt undervejs mellem handlerne. Normalt er markedet særdeles godt besøgt, og mange kræmmere plejer at dukke op med deres boder og spændende ting. Der er derfor noget for enhver smag at gå efter.
Den ene hal er således fyldt med træ til hobbyfolk og trædrejere samt douglasplader, mens resten af boderne byder på både legetøj, garn, håndlavede kvalitetsbørster, hunde- og kattetegn, dørskilte, havefigurer, kontorartikler, 3D ark samt værktøj, herunder gammeldags beslag og skruer. For mange i lokalsamfundet, er markedet blevet et fast mødested, når der hver weekend er åbent lørdage og søndage. Her mødes de til lækkert hjemmebag, velsmurte og lækre stykker smørrebrød og dejlig kaffe. Hyggen er i højsædet, og alle er velkommen. Der bliver handlet ved bordene, og som det sig hør og bør på et rigtig marked, bliver der pruttet lidt om priserne. I Vejby er et håndtryk lige så godt som en underskrift og penge i banken.
Har du ikke været i Vejby før, så opfordres du til at gribe chancen skærtorsdag, hvor det traditionsrige marked igen er i påskehumør. Markedet har også åben langfredag i påsken, og skærtorsdag er der gratis kaffe, te og kager.