Middelalderborg indstillet til turismepris

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.11 Oktober 2016 - Kl.12:24

Spøttrup Middelalderborg er indstillet til regionens TurismeVÆKSTpris 2016.

Spøttrup Middelalderborg er indstillet til regionens TurismeVÆKSTpris 2016.

Spøttrup Middelalderborg er  indstillet til regionens TurismeVÆKSTpris 2016. Det skyldes borgens målrettede arbejde med tiltrækning af internationale events som EM i Ridderdyst 2016, hvilket førte til både flere besøgende og øget omsætning. Fur Bryghus er også indstillet til prisen, og i alt er 32 midtjyske turismeaktører indstillet til prisen i år. Vinderne afsløres 10. november på branchens årlige konference i Silkeborg. Det er femte gang, at TurismeVÆKSTprisen uddeles.
TurismeVÆKSTprisen skal fremme turismeerhvervet og inspirere aktørerne til at øge fokus på vækst og internationalisering. Og så skal den synliggøre regionen og dens indsats på turismeområdet. Kyst- og naturturisme har stor betydning for beskæftigelsen i Region Midtjylland – ikke mindst på grund af den betydelige omsætning, som den også genererer i andre erhverv.
Selve TurismeVÆKSTprisen er tredelt og består af en hovedpris og to temapriser.
Hovedprisen ledsages af 75.000 kroner og en bronzeskulptur udført af den midtjyske kunstner Thomas Andersson, mens to temapriser hver ledsages af 25.000 kroner.