Mød folkene bag Guldhornene fra Lem

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.12 Juli 2022 - Kl.11:05

Detektorgruppen Guldhornene

I denne uge kan du læse en større artikel om medlemmerne af detektorgruppen Guldhornene. De bor alle i Lem, og faktisk fik de idéen til at starte gruppen på en fisketur. De var nemlig ret dårlige til at fange fisk, og i stedet sad de og snakkede om andre muligheder, da en foreslog en detektorgruppe. Som sagt så gjort, og faktisk havde gruppen knap været i gang i et år, før de fandt først en – og så senere en mere! – vikingesølvskat i Vestsallings muld.

Chancen for at finde en skat er lille, og at finde to er helt utroligt. Historien gik da også verden rundt, og pludselig kendte alle Guldhornene fra Lem. De er Jesper Svenningsen, Henrik Nautrup, Claus Hansen, Kasper Odland Nielsen og Peter Olesen, og avisen har mødt dem til en snak om sølv, lokalhistorisk interesse og skattejagt.

- Da vi fandt den første skat skulle vi pludselig i medierne, men da vi fandt en skat mere, så gik historien faktisk hele verden rundt i medierne. Lokalt tager vi dog den slags med ro. Folk driller os da også lidt. De mener, at vi skal skifte navn til Sølvhornene, for det er jo ikke guld, vi finder! Siger Claus Hansen.

Medlemmerne erkender, at det var uventet, at de fandt skatten på marken, og en del af det er også held.

- Vi kigger på lokale kort og forbereder vores ture, men vi anede ikke, at der lå en stor skat på 1,4 kilo sølv i jorden derude. Det var et tilfælde, siger Jesper Svenningsen.

- Vi tror dog ikke, at vi er færdige med at finde spændende fund i området ved Vestsalling. Der kan sagtens ligge mere, siger Henrik Nautrup.

Læs hele artiklen med Guldhornene i Spøttrup Ugeavis uge 27.

Foto: Inge Kjær Kristensen/Museum Salling.

Nyheder

Persondatapolitik

Du kan downloade en APP til din
telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online.
Appen fåes til både
Iphone og Android