Mød Skiveegnen - på messen „Ferie for Alle“ i Herning

Af - Tirsdag d.18 Februar 2014 - Kl.9:39

Med hovedoverskriften „Fur - Glyngøre - Spøttrup – Skive“ er Skiveegnen igen i år med på den store feriemesse „Ferie for Alle“ i Herning i 21.-23. februar.

Standen repræsenterer  Skive kommunes  fire turismeklynger og  hovedbudskabet  er „Skive – det er RENT LIV“ samt „Friske Limfjordspakker“, der er et bredt udvalg af spændende slagtilbud fra egnens turismeaktører Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter (SET) har koordineret indsatsen og turismechef Alice Bank Danielsen har stor ros til overs til de turismeaktører, der har valgt at trække en dag ud af kalenderen for at repræsentere Skiveegnen på messen.  
-Det er dejligt med et bredt samarbejde på tværs, siger hun – og understreger, at både ønsket om en fælles stand til årets turismemesser og ideen med nye, fælles udstillingsbannere for kommunens fire turismeklynger - Fur, Glyngøre, Spøttrup og Skive – kommer fra turistaktørerne selv.

• Ferie for Alle, der er Skandinaviens største feriemesse, havde i 2013 knap 64.000 besøgende. RENT LIV standen er primært tænkt som en inspiration til gæsterne fra nærområdet, der for Skiveegnens vedkommende betyder Jylland og Fyn. Gæster herfra  søger  oftest inspiration til miniferier og endagsbesøg for blot at komme lidt hjemmefra, men også størstedelen af campingpladsernes fastliggere kommer rent faktisk fra nærområdet.

• Rigtig mange af de gæster, vi har kontakt med på messerne, genser vi rent faktisk på de lokale turistinformationer i løbet af sæsonen, hvor de lige kigger ind for at få genopfrisket, hvad vi  kan tilbyde. Så vi ved, at indsatsen nytter, konstaterer Alice Bank Danielsen.

• Håbet er, at messegæsterne bliver tiltrukket af vore flotte - og på mange måder anderledes opbyggede - stand, hvis fire 2 x 2,5 m vægbannere meget tydeligt signalerer RENT LIV i Skives fire klynger, lyder det fra Alice Bank Danielsen, der sammen med bl.a. Fur Bryghus, Spøttrup Kro, Limfjords Camping, Spøttrup Borg, Skive Trav og Lyby Frugt vil være at finde på standen. Hun  gør opmærksom på, at gæster på standen fredag får lejlighed til at hilse på – og få en snak med – Taroks „far“, Jørn Laursen.
Friske Limfjordspakker er navnet på de overnatnings- og oplevelsespakker, som de mange turistaktører hver især har budt ind med til dette års turistbrochure. Det er også disse pakker, der er i centrum på feriemessen – godt bakket op af de mange aktører, der står bag og således gør fælles front for at sælge Skiveegnen. 

• Familie- og campingferie – oplevelser med eller uden overnatning og/eller spisning. Limfjordspakkerne indeholder tilbud om alt fra Tarok til østers, fortæller Alice Bank Danielsen, der uddyber: -Det er bl.a. middelalderophold, østersdage, fiske- og kajakture og bondegårdsbesøg, kurser i  pileflet, guidede ture i Taroks hovspor, landdragerfiskeri samt lokalhistorie og traditioner. 

• Alt i alt en anderledes indgangsvinkel til feriemessen, konstaterer turismechefen, der gentager sin ros til udbyderne af Friske Limfjordspakker og til de aktive turismeaktører, der deltager i messen eller stiller smagsprøver til rådighed for messegæsterne.

Mød dem på stand  C2590 i Danmarkshallen. Her kan du få en smagsprøve på øl fra Fur Bryghus, most fra Lyby Frugt eller yoghurt fra Thise Mejeri, afslutter Alice Bank Danielsen.