Mørke kræfter på spil i Spøttrup

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.20 Oktober 2020 - Kl.10:02

Årets Halloween på Spøttrup Borg begejstrer deltagerne

(Foto: Jan Sand)

Tågedis fra Spøttrup Sø kravler langsom over det imponerende voldanlæg, der omkranser Spøttrup Borg, og når langsom borgens park, hvor der normalt er små hyggelige oaser, hvor gæster kan slå sig ned. Denne smukke efterårsaften, hvor vejret er skønt, er det dog ikke hygge parken var fyldt med, for noget er der galt. Der lyder jammer og klage, skrig og skrål, hvislende latter og hvinende stemmer, der skærer gennem aftenen. Der er afspærringer, så gæster kun kan gå af en fast og forudbestemt rute, som om nogen vil have, at man i sin uvidenhed om hvilket rædsler, der venter, går lige lukt mod det ukendte. 


Er porten til mørkets verden begyndt at åbne sig? Er der mørke kræfter på spil?
Ruten fører gennem skoven, hvor en varulv, springer frem med et brøl, og gæsterne sætter i løb, men kun for at løbe lige lukt ind i heksene gård, der med bål og høje hvin tager imod, mens de brygger uhyggelige drikke over et kranie-omkranset bål. Det hjælper intet at løbe derfra, for man løber lige ind armene på nonnen, der nidkært vogter sin kirkegård og de ikke helt færdig tilkastede grave. Turen går videre gennem skoven, fulgt af lyden af en kirkeklokke, der uhyggeligt slår sin melankolske klang, og her bliver gæsterne jaget af zombier, mens de forvildet forsøger at vikle sig ud af slappe kroppe, der hænger ned fra galgerne.

(Foto: Jan Sand)

Ja, Halloween er kommet til Spøttrup Borg, og det samme var mange, som havde købt billet på nettet, så de besøgende kan lukkes ind i hold af max 40 personer og med god afstand.
Vi går videre, og der er kannibalslagterne, der med motorsav og store flækøkser parterer menneskekroppe og jager de besøgende med den brølende motorsav. Og bedst som de tror sig fri af slagterne, løber de lige lukt i armene på heksen med de forgiftede æbler, og gæsternes rædsler bliver ikke mindre, da borgparken åbenbart også er park for et sindssygehospital, hvor patienterne skriger deres jammer ud i natten, så vandet på søen næsten fryser til is. 


Kreativiteten har tydeligvis fået frit spil igen i år på borgen, hvor deltagerne kunne drage hjem enorm begejstrede - og skræmte!