Musik og dans vækker minder i Rødding

Af Susie Bjerggaard Jensen - Tirsdag d.16 Februar 2016 - Kl.12:21

Som noget nyt, har beboerne på Rødding Ældrecenter her i vintermånederne kunnet glæde sig over lidt afveksling og bevægelse i form af erindringsdans.

Som noget nyt, har beboerne på Rødding Ældrecenter her i vintermånederne kunnet glæde sig over lidt afveksling og bevægelse i form af erindringsdans. Et arrangement, som giver de demente livsglæde gennem musik og dans. Det sker af otte omgange, hvorefter det munder ud i et afdansningsbal med spisning til april, hvor pårørende er inviteret med.
Selvom man er blevet ældre og dement, vil der altid ligge minder, som kan gøre glæde. Musik og dans er nogle af de faktorer, som giver livsglæde. Det var da også tydeligt at se, da Spøttrup Ugeavis tog turen forbi Rødding Ældrecenter mandag i sidste uge, hvor tiden igen var inde til en times erindringsdans. Stemningen var i top og humoren på plads. Man bliver nemlig aldrig for gammel til at tage lidt gas på hinanden. Det benyttede nogle af beboerne sig af, inden musikken gik i gang, og tiden dermed var inde til at komme i bevægelse. 
- Det er rigtig godt for de demente det her, for de kan jo godt huske, hvordan det er at danse og høre musik, siger Else Jørgensen, som er formand for Venneforeningen.
Hun er en af de frivillige hjælpere, som er med til at sætte gang i bentøjet på de ældre beboere.  

Læs mere i avisen ...