Musikken sætter min sjæl fri

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.21 Maj 2019 - Kl.10:01

Pianisten Mia Rasmussen kan spille alt på et klaver - og hun er lige flyttet med familien fra Sverige til Lihme.

Mia Rasmussen tager gerne ud og spiller. Interesserede kan bare kontakte hende.

Hvad vil du gerne høre? Mia Rasmussen står ved sit klaver i stuen på Kåsvej i Lihme, og avisens udsendte tøver. For hvad kan hun spille?
- Alt! Bare sig noget, udbryder pianisten, og da den udsendte kækt foreslår Pink Floyd, går Mia Rasmussen straks i gang med at spille Shine On You Crazy Diamonds - uden noder. Bagefter slår hun over i et par numre med Kim Larsen, så et par ældre danske viser og til sidst et stykke fransk jazz fra 20erne og fuld af liv. Fingrene danser over klaverets tangenter. Mia er i sit es, og sådan har det været med hende og musik, siden hun var 3 år.
- Musikken sætter min sjæl fri. Jeg bliver så glad. Siden jeg var lille gav musik mig noget dyrebart. Da jeg var 3 år, spillede jeg Mozart - på gehør. Det er min gave her i livet. Jeg skal høre et stykke musik en enkel gang, så kan jeg gå til mit klaver og spille det, siger Mia Rasmussen.
Sammen med sin mand Johnny Thomas og deres til sammen tre drenge er Mia netop flyttet til Lihme. De kommer fra Malmø, og de er glade for valget.
- Lihme er en skøn by. Naturen er smuk, og der er en helt utrolig ro her, som vi savnede i Malmø. Vi fandt huset på nettet, og vi er kommet til Lihme for at blive, siger Johnny Thomas Rasmussen.

Læs mere i avisen ...