Når passion deles og begejstring spredes

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.14 Juli 2015 - Kl.8:01

Forleden var der efter tre års arbejde afslutning på projektet ”Indsamling af spisekastanjer i Danmark” i Rødding, og i den forbindelse har ugeavisen modtaget følgende indlæg fra en af deltagerne. Af Tanja Jørgensen

Tanja Jørgensen og datteren Maja havde en dejlig dag med spisekastanjer i Rødding forleden.

Turen går som så mange gange tidligere, fra Skive til Rødding. Anledningen er denne fredag eftermiddag en anden end ellers. Destinationen er ikke et besøg hos familie og venner men et lokalt arrangement om spisekastanjer i Danmark. Et arrangement vi er blevet inviteret til og deltager i primært, fordi vi er nysgerrige på nye smagsoplevelser. Forventningerne er for min datter Maja på ni år og jeg nogenlunde ens. Vi skal smage på kastanjer i selskab med vores rigtig gode venner. I bilen går snakken og vi glæder os både til at smage og til hyggeligt samvær. Vi ankommer og fra start giver Anders Rask fra Skive Kommune os et godt indblik i formålet med og det store arbejde, som ligger forud for Pometet i Rødding. Kastanje gen-banken er den største af de tre, som er etableret i Danmark. Herefter får vi en lun indføring i spisekastanjers betydning og anvendelse i det franske køkken ved Anne og Dominique Bouchet. De har taget forskellige franske produkter med hjem som eksempler på spisekastanjers anvendelse. Vi dufter og smager med stor fornøjelse og deres fælles passion for spisekastanjer efterlader begejstring og lyst til mere hos mig og også hos de øvrige deltagere, er jeg sikker på. Herefter er det den lokale kroejer Alex Kirkegaard som deler hans nyvundne erfaringer med at arbejde med spisekastanjer i det danske køkken. De børn, heriblandt Maja, som i løbet af den seneste halvanden times tid havde mistet koncentrationen er nu igen helt klar. Klar til at smage spisekastanjer i mange udgaver. Alex havde været meget kreativ med brugen af kastanjer i både brød, kage, knækbrød, postej, drys til morgenmaden, i fyldte champignon, i små terriner med æg og skinke, som tilbehør til ost med videre. Overskriften for disse smagsoplevelser må være velsmag, og både mor, datter og de øvrige deltagere var begejstrede. 

Læs mere i avisen ...