Naturlegeplads på vej ved Hostrup Hovedgaard

Af Helle Lenschow - Onsdag d.19 April 2017 - Kl.8:46

Skive Kommune har gennem projekt Naturpark Flyndersø – Sønder Lem Vig, med støtte fra Nordea-fonden og i samarbejde med Hostrup Hovedgaard etableret en naturlegeplads, nye vandrestier og et tur-start-sted ved Hostrup Hovedgaard ved Sønder Lem Vig.

Naturlegepladsen skal nok vække glæde hos de yngste.

Skive Kommune har gennem projekt Naturpark Flyndersø - Sønder Lem Vig, med støtte fra Nordea-fonden og i samarbejde med Hostrup Hovedgaard etableret en naturlegeplads, nye vandrestier og et tur-start-sted ved Hostrup Hovedgaard ved Sønder Lem Vig. Og det skal fejres. Derfor inviteres alle interesseredce til indvielse den 22. april ved Hostrup Hovedgaard. Deltagerne indleder fejringen med en guidet naturvandring på stierne ved Hostrup Hovedgaard. Vandreturen arrangeres i samarbejde med Spøttrup Turistforening, og guider på turen er Steen Reinholdt, som ved alt, hvad der er værd at vide, om planter og dyr ved Sønder Lem Vig, Anders Ahrenfeldt, som ejer Hostrup Hovedgaard og kan fortælle levende om hovedgårdens historie samt Maria Rask, som er projektleder for Naturpark Flyndersø – Sønder Lem Vig. Hun vil fortælle lidt om projekterne i området. Turen er cirka 2,5 kilometer lang, så alle - også børnene – kan være med.
Deltagerne vil trave langs strandengen, hvor de vil se naturen myldre forårsklar frem af jorden. Herefter vandrer de videre langs stranden, hvor de skal kigge efter forsteninger og andet spændende og derfra ud til slusen. Er deltagerne heldige, kan de møde både fiskehejre, fiskeørn og odderen.
Efter vandreturen, vil legepladsen officielt blive indviet af det lokale byrådsmedlem Dorthe Dalsgaard.
Her efter er det muligt for børnene at lege på legepladsen, hvor der vil være sjove aktiviteter. Man kan også komme inden for på Hostrup Hovedgaard og se de fine gamle bygninger samt parken, der omgiver dem. Der vil være forfriskninger til alle.
Alle er velkommen og det er gratis at være med.

Læs mere i avisen ...