Sæt kryds i kalenderen og kom og hør! Nogen gør noget! Ulandsbistand der batter på græsrodsplan

Af Redaktør Navn - Tirsdag d.22 Juli 2014 - Kl.14:08

Det kan være ganske deprimerende at læse i avisen og høre i nyhederene om al den fattigdom og udsigtsløshed, der får folk fra andre kontinenter til at søge til vores del af verden, med fare for deres eget liv og alt for tit med et skuffende resultat.

Det kan være ganske deprimerende at læse i avisen og høre i nyhederene om al den fattigdom og udsigtsløshed, der får folk fra andre kontinenter til at søge til vores del af verden, med fare for deres eget liv og alt for tit med et skuffende resultat. Sådan noget information får sikkert mange danskere til at gribe til tegnebogen, tit og villigt; men når hele situationen alligevel kan se ud til at blive værre og værre får vi nok tit den tanke, at „nogen må da gøre noget!“.Det er der faktisk også nogle der gør, og en meget spændende mand af slagsen vil komme og holde foredrag i Krejbjerg Kirke tirsdag den 9. september kl. 19. 
Manden hedder Hans Erik Mogensen og er pensioneret landmand fra Lunderskov-egnen ved Kolding. Han har viet sit otiums år til at aktivere et udvalg unge, lokale mænd til landbrug i afrikanske Burkina Faso, ét af verdens fattigste lande, ud fra den kongstanke, at de dérnede kan bruge meget af den viden og praksis, som han selv voksede op med og lærte i sin ungdomstid her i Danmark. Han har i en årrække sejt og initiativrigt kæmpet med den slags besvær og ubehageligheder, der kan hidrøre fra store kulturforskelle, tropesygdomme, korruption og primitive samfundsforhold, og selvom han har oplevet skuffelser undervejs, er meget også lykkedes, så der er gang i både dyrehold og dyrkning og forsøg med passende, enkel teknologi, dér hvor han har lagt sin imponerende arbejds- og rådgivnings-indsats.Siden 2009 har Hans Erik Mogensen været formand for den af ham selv stiftede forening, „Pionér Afrika“, og man kan læse mere om de opbyggelige aktiviteter på denne forenings hjemmeside, www.pionerafrika.dk. Og så kan man altså komme og møde ham og høre ham fortælle om noget af det nu i det tidlige efterår. Det bliver nok en spændende aften. Kom og vær med og bliv lidt mere optimistisk m.h.t. den spegede verdenssituation!  Sognepræster og aktivitetsudvalg.