Nu er det sidste slag slået

Af - Tirsdag d.11 Marts 2014 - Kl.9:49

Det myldrer stadig ind med beretninger fra vore aktive bysamfund om den netop overståede Fastelavn. Og selvfølgelig skal de også med. Her kommer der historier fra Balling, Ramsing og Rødding.


Bedsteforældre med slaw´i

Dagplejen i Balling havde forleden inviteret dagplejebørn og deres bedsteforældre til fastelavn i Balling Aktivitetscenter.
Der var rigtig mange udklædte børn, som forventningsfulde gik i gang med tøndeslagning af den fint pyntede tønde. De var godt hjulpet af bedsteforældrene, så børnene ved selvsyn kunne få opklaret hvad det nu var for spændende ting der lå i tønden.Her kan vi oplyse at ud over serpentiner var der to små slikposer til hvert barn.
Bagefter blev alle trakteret med hjembagte fastelavnsboller, frugt, kaffe og saft.
Inden bedsteforældrene skulle hjem, var der fælles sang i en stor rundkreds på gulvet.
Dagplejerne og deres små poder sluttede af med madpakker og så kunne alle drage hjem, trætte og mætte, for at blive puttet under en varm dyne, så de var friske til mor og far skulle komme senere på dagen. Vi vil gerne takke alle de fremmødte for en rigtig hyggelig fastelavnsformiddag.

Med venlig hilsen
Rollingerne - Dagplejerne i Balling

Indianere, klovne, skeletter, trolde, prinsesser og meget mere var løs i Ramsings gader 

Jeg havde fastelavnsmandag fornøjelsen af at følge en flok glade og meget forventningsfulde børn rundt i Ramsing, for at rasle. Inden vi gik, havde jeg forberedt dem på, at de måske ville møde nogen på deres vej, som ikke var interesseret i at høre dem synge eller give dem noget i de medbragte poser. De havde øvet sig på 2 fastelavnssange og i at sige pænt tak og var så klar... også til at få et nej tak!
Men jeg kunne have sparet mig, for hvor var det bare en fornøjelse at opleve, at uanset, hvor de bankede på, så blev der åbnet med et smil og med masser at små-mønter eller slik og søde sager. Nogle havde ligefrem bagt fastelavnsboller til anledningen og ventede bare på at få besøg. Det var en kæmpe oplevelse for børnene, som undervejs, når de mødte en af de andre grupper af børn, lige fik udvekslet tips til, hvor der var nogen hjemme, eller hvor de skulle bruge fordøren og hvor de skulle bruge bagdøren osv. 
Så herfra TAK til de glade og gavmilde Ramsingensere, som gav børnene en sjov og ”sød” oplevelse i dag!Også TAK til Borgerforeningen i Håsum-Ramsing for igen i år at arrangere fastelavnsfest for børnene i Forsamlingshuset. Det er noget, som mine børn ser meget frem til og i år var ingen undtagelse. Det var skønt at se så mange børn samlet i forsamlingshuset til tøndeslagning og leg. Og dejligt at se, hvordan børnene bare leger sammen på tværs af alder og forskelligheder, mens vi forældre kunne hygge os med en kop kaffe, hjemmebag og en god hyggesnak ved bordene. 

Der er bare noget helt særligt ved at bo i en by som Ramsing!

Lillian Overgaard Klinkby

Her er lige en lille historie fra Grankoglen 

Traditionen tro blev der holdt fastelavnsfest med tøndeslagning i  Børnehaven Grankoglen i Rødding.Vi have prinsesser, spiderman, ninjaer og mange andre flotte og sjove udklædninger. Ved tøndeslagningen var børnene delt op i to gruppe, de mindste, skovalferne, for sig selv og de mellemste, skovnisser, og de største, skovtrolde, var sammen. Hos de små blev kattekongen Magnus og katteprinsen Tobias, hos den anden gruppe blev det  Magnus ’storebror  Mikkel der blev kattekonge og Tobias’ storebror Patrick der blev prins. Efter tøndeslagningen blev der spist slikposer og til eftermiddagsmad fik vi fastelavnsboller. Alt i alt en rigtig hyggelig dag i Grankoglen.
 
Pædagogmedhjælper
Dagmar Goul