Nu genåbner Spøttrup Borg

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.26 Maj 2020 - Kl.7:26

Nu genoplives Middelalderen igen lokalt, men med Corona-restriktioner.

Nu kan du igen besøge Spøttrup Borg.

Nu genoplives Middelalderen igen lokalt, men med Corona-restriktioner
Rustningerne er støvet af, og riddere og skønjomfruerne på egnens helt store turistattraktion Spøttrup Borg er igen klar til at modtage gæster.
Efter folketingets fase 2.5 genåbning har museerne nemlig fået mulighed for at tage imod gæster, og Museum Salling, som borgen hører under, har valgt at lave en løbende genåbning. Den begyndte netop på Spøttrup Borg tirsdag i denne uge, og onsdag fulgte Fur Museum med. Begge steder gøres der ekstra ud af afstandsmarkeringerne i udstillingerne. Gården Det Lille Land på Fur kan endnu ikke åbnes på grund de meget små rum. 
Normalt kan du bestille en rundvisning på Borgen, men det er ikke muligt lige nu på grund af Corona-restriktionerne. Museerne følger iøvrigt de officielle krav til max. en person per fire kvadratmeter, hvilket betyder at personalet sørger for optælling af gæsterne.
- Men det vil undre os meget, hvis gæster vil opleve at skulle vente på at komme ind, siger museumschef Per Lunde Lauridsen.
- Der er heldigvis plads til en hel del gæster trods afstandskravene. Der vil være ekstra personale på arbejde for at sikre sikkerheden for alle gæster, siger han. 
Kulturstationen i Glyngøre vil åbne i forbindelse med Skt. Hans den 23. juni, mens Skive Museum venter lidt.
- Vi håber på, at vi kan åbne Skive Museum senest 1. juli – så det er klar til sommerferiegæsterne og lokalbefolkningen, når skoleferien starter, siger museumsinspektør Anne Birgitte Jessen. 
Museums Sallings arkiver, som også er populære i Vestsalling, åbner først for personlig henvendelse og gæster i august. Men personalet vil have mulighed for at svare på mails og telefonhenvendelser i hele juni måned i de normale åbningstider. De nye retningslinjer begrænser de frivilliges deltagelse i museets og arkivernes aktiviteter. 
Spøttrup Borg troner på listen over de 11 bedste seværdigheder ved Limfjorden og Vesterhavet i 2018, og mange har således savnet muligheden for at besøge borgen i Vestsalling. Udover udstillinger i selve borgens bygninger, kan du også gå en tur i de naturskønne områder ved borgen. Her er blandt andet en have med mange spændende planter og blomster.

Nyheder

Persondatapolitik

Du kan downloade en APP til din
telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online.
Appen fåes til både
Iphone og Android