Nu kommer bogen om gården Ny Spøttrup

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.11 Juni 2019 - Kl.10:11

Bogen udgives i anledning af studehandler Niels Breinholts 200 års fødselsdag.

Den kendte studehandler Niels Breinholt byggede Ny Spøttrup i 1870.

Bogen Ny Spøttrup - En Salling-studegård Og Dens Ejere giver en fortælling om gårdens historie fra den blev bygget i 1870 af Niels Breinholt, der ejede Spøttrup Borg og frem til i dag. Den markerer hans 200 års fødselsdag og præsenteres i forbindelse med Kulturfestival Genopdag Historien arrangementet på gården 15. og 16. juni.
I anledning af udgivelsen bliver der en lille reception på Ny Spøttrup, Heden 19, lørdag den 15. juni, hvor gårdens ejer, Marianne Lindsmann, vil introducere bogen, som hun selv har skrevet og står for udgivelsen af. Bogen skildrer ikke bare gårdens og ejernes historie, men giver også et indtryk af udviklingen i landbruget og på egnen, og om hvor anderledes det var at være barn på landet for 100 år siden. Bogen fortæller desuden historien om Niels Breinholt og hans liv.
Udgivelsen af den lokalhistoriske bog er støttet af Skive Kommunes Landsbyudvalg og Sparekassen Balling samt Velux-Fonden, der har det som et af sine formål, at yde støtte som en anerkendelse af aktive ældres frivillige indsats.

Læs mere i avisen ...