Nu kommer Det Grønne Springbræt tiI Hvidbjerg

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.29 September 2020 - Kl.7:51

Brøndum-Hvidbjerg Borgerforening har fået 250.000 kronerfra Nordea-fonden til projektet Det Grønne Springbræt ved Hvidbjerg Aktivitetshus, der vil bidrage til at skabe mere aktivitet i lokalområdet Brøndum, Hvidbjerg og Rettrup.

Her ses lokalplanafgrænsning for aktivitetshus og udeområde.

Brøndum-Hvidbjerg Borgerforening har fået 250.000 kronerfra Nordea-fonden til projektet Det Grønne Springbræt ved Hvidbjerg Aktivitetshus, der vil bidrage til at skabe mere aktivitet i lokalområdet Brøndum, Hvidbjerg og Rettrup. 
Med støtten fra Nordea-fondens Her bor vi-pulje kan Brøndum-Hvidbjerg Borgerforening nu igangsætte projektet, der har været på tegnebrættet siden 2014. 
Formand for arbejdsgruppen Hans Kolding glæder sig især til at borgerforeningen nu endelig med støtte fra Nordea-fonden kan gå i gang med at samle aktiviteterne ét sted centralt i lokalområdet, hvor flest muligt kan få glæde og gavn af de mange nye muligheder. Især synergien til Hvidbjerg vuggestue og børnehaven er et plus, hvor børnene vil få meget glæde af aktivitetshuset og udendørsarealerne, som projektgruppen har kaldt det grønne springbræt.
Med projektet håber Brøndum-Hvidbjerg Borgerforening at kunne skabe rammerne for nye indendørs og udendørs aktiviteter med fokus på bevægelse og natur og dermed bidrage til det lokale fællesskab.
- Med skolelukningen i 2014 mistede vi et lokalt samlingspunkt, hvor relationer naturligt opstod og skabte grobund for lokale initiativer. Med realiseringen af Hvidbjerg Aktivitetshus og det tilhørende ”Grønne springbræt” skaber vi et nyt samlingspunkt for lokale i alle aldre, hvor vi mødes på tværs af generationer. Det vil uden tvivl medføre en opblomstring af nye og flere aktiviteter til glæde for fællesskabet, siger Hans Kolding.

Vigtige fællesskaber
Nordea-fondens Her bor vi-pulje er på 60 millioner kroner, der uddeles til projekter, som styrker lokale fællesskaber og sammenhængskraften i mindre byer.
- Det syder og bobler ude i de små bysamfund, og med dette økonomiske rygstød får de mange lokale ildsjæle i Brøndum, Hvidbjerg og Rettrup ekstra mulighed for at sætte deres virketrang i spil til gavn for fællesskabet, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter godt liv.  
Her bor vi-puljen havde ansøgningsfrist 1. august 2020, og i alt forventes cirka 150 mindre byer med 200-5.000 indbyggere at få støtte fra puljen til aktiviteter og fællesskaber.

Nyheder

Persondatapolitik

Du kan downloade en APP til din
telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online.
Appen fåes til både
Iphone og Android