Ny helt vild hjemmeside til Skiveegnen

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.27 April 2021 - Kl.18:21

Hjælp kommunen med at blive Danmarks-mester i biodiversitet.

Skal en parkeringsplads absolut være asfalteret? Kunne den ikke være et stykke jord med græs og vilde blomster? I det mindste rundt om parkeringspladsen? Og måske er krattet ved den lokale fodboldbane et sted, der bare skal have lov til at vokse vildt?
Der er sikkert mange, der har gode idéer til, hvordan vi kan øge biodiversiteten på Skiveegnen. Og det er bare om at skrue op for dem, for Skive Kommune har som tidligere nævnt meldt sig ind i konkurrencen om at blive Danmarks Vildeste Kommune. Det er miljøminister Lea Wermelin, der har udskrevet den. Formålet er at finde de vildeste idéer, der hylder, dyrker og omfavner den vilde natur.
I Skive Kommune skulle man næsten tro, at denne vilde konkurrence var skræddersyet til området. Egnens brand er Rent Liv, og mange borgere er for længst i gang med de vilde projekter. 
Det er bekymringen for biodiversiteten, der har fået miljøministeren til at udskrive konkurrencen. I sit brev til kommunerne lægger hun op til, at alle skal stå sammen og i fællesskab give naturen en hjælpende hånd, så fremtidige generationer også kan få lov at opleve syngende fugle i træerne, flyvende insekter i haverne og kvækkende frøer ved søerne.
Skive Kommune vil snarest lancere en hjemmeside med nærmere oplysninger om Skiveegnens deltagelse i konkurrencen om Danmarks VILDESTE kommune. Konkurrencen vil løbe frem til slutningen af 2022, hvor den vindende kommune vil blive udpeget. Dommerpanelet består af Lea Wermelin, tv-værten Frank Erichsen – bedre kendt som Bonderøven – og biologen Morten DD Hansen. Samen skal de kåre vinderen og dermed det mest fantastiske biodiversitetsprojekt. Der er fri leg, og dommerne kigger blandt andet på idérigdom, engagement, antal omlagte kvadratmeter/kubikmeter vild natur og udbredelse af viden om den vilde naturs evner og egenskaber. Men hvis du kan finde på noget helt femte, der bare gør Skive Kommune helt vild, kunne det også være, at det er det, der kommer til at skille sig ud.
Et filmhold vil følge konkurrencen, og optagelserne vil blive sendt i 2023 som anden sæson af Gi os naturen tilbage på DR.