Ny spang blev vist frem ved Hjerk Nor

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.21 Juli 2020 - Kl.10:33

Der er fornyligt blevet bygget ny spang eller bro ved Hjerk Nor, der ligger lige på grænsen mellem postnumrene for Spøttrup og Roslev.

Den nye spang over Hjerk Nor. Foto: Skive Kommune

Dette nye byggeri var en del af oplevelsen, da en flok naturinteresserede borgere i slutningen af juni mødtes med biolog Flemming Kofoed fra Skive Kommune ved Hjerk Nor. 
I alt mødte 30 borgere op ved vendepladsen for enden af Lysenvej for at høre om Hjerk Nor og for at se nærmere på den smukke natur i Vestsalling. De var ankommet i bil, på cykel eller på gåben, og vejret viste sig fra sin allerbedste side – en helt perfekt sommeraften ved fjorden.

Beretning fra turen
På Skive Kommunes hjemmeside kan man læse beretningen fra turen:
Efter lidt indledende snak gik vi hen til den nye spang/bro, der går hen over noret. På grusbanken ovenfor spangen fortalte Flemming Kofoed om projektet og alle de udfordringer, der har været med naturforhold og kystbeskyttelse.
Han fortalte også om Hjerk Nor Digelags 120 år lange historie med at få slusen og digerne til at holde mod elementernes rasen.
Efter fortællingen om digelagets historie gik turen videre mod vest til Hjortholm. Vi var heldige, at det var så lavvandet, at man kunne gå tørskoet ud på holmen, hvor der ofte er store flokke af strand- og vadefugle. Derefter gik turen retur til Lysenvej, hvor vi sluttede af.
Der var nogle af deltagerne, der kendte området i forvejen, og der var andre, der var positivt overraskede over, at der er så meget smuk natur i Skive Kommune.

Tag på tur til Hjerk Nor på egen hånd
Skulle du få lyst til at opleve området omkring Hjerk Nor, så er der to vandreruter i området. Der er foldere, som fortæller mere om, hvad området har at byde på. Folderne findes blandt andet på Skive Kommunes hjemmeside, hvor du kan downloade dem.





Nyheder

Persondatapolitik

Du kan downloade en APP til din
telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online.
Appen fåes til både
Iphone og Android