Oplevelser for hele familien

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.7 Juni 2022 - Kl.9:03

Museum er klar med flere aktiviteter.

Besøg lægeurtehaven ved Spøttrup Borg. Foto: Museum Salling.

På Fællesscenen kåres de sejeste dyr. Foto: Museum Salling.

Når Skiveegnens Kulturuge løber af stablen i uge 24, deltager Museum Salling med et væld af sjove og spændende aktiviteter og arrangementer for hele familien.
Kulturugen sætter fokus på kulturlivets mangfoldighed, og Museum Salling lever i dén grad op til dette med tilbud om alt lige fra natur- og byvandringer under fællesbetegnelsen ”Kend din egn”,  over workshop på Fællesscenen med kåring af de sejeste dyr i åen og fjorden til opfordring til at finde sin indre arkæolog frem og besøge en køkkenmødding eller prøve den arkæologiske sandkasse. Endvidere inviteres der til et besøg Behind the scenes på Glyngøre Kulturstation for at få en forsmag på de helt nye udstillinger, der lige nu arbejdes på at etablere, og på Skive Museum er der gratis adgang, når museet holder  åbent hus med særlige, sjove eller mærkelige, korte fortællinger hver hele time; om aftenen spiller de lokale ”Four Jazz” i den ene af kunstsalene.
- Der vil være noget for enhver smag og alder i de arrangementer Museum Salling byder ind med i årets Kulturuge. Vi bakker i den grad op om at sætte fokus på kulturlivets mangfoldighed, og da vi selv er en mangfoldig organisation med forskellige fagligheder og lokaliteter, vil vi meget gerne vise, hvad vi står for. Der er noget for børnene, når vores naturvejledere laver sjove eksperimenter med vand og kårer vinderen af kampen mellem det sejeste dyr fra Åen eller Fjorden. Hele familien kan også besøge vores arkæologiske afdeling og deltage i en spændende dag fyldt med aktiviteter for både børn og voksne. Desuden er der mulighed for at deltage i flere forskellige natur- og byvandringer blandt andet i lægeurtehaven på Spøttrup Borg, i Skive midtby og ved Furs Nordkyst, siger Tine Klitgaard Danielsen, teamleder for formidling ved Museum Salling. 
Der vil være gratis adgang til de fleste af arrangementer.