Opsøgende indsats til gavn for børn

Af Helle Lenschow - Mandag d.4 Maj 2020 - Kl.7:25

Nogle familier har særligt brug for støtte - ikke mindst i denne tid, hvor nærmest intet er, som det plejer at være.

Louise Rytter Højmark er ansat som psykolog hos PPR.

De forsøger at være behjælpelige, hvor de kan. De gør en indsats for at holde kontakten, så de familier med børn, som de er vant til at have en dialog med, stadig får den hjælp, de har brug for. De hjælper også familier, de ikke kender. De holder video-møder og har en åben telefon-rådgivning alle dage undtagen fredag. Kort sagt gør medarbejderne i PPR i- Pædagogisk Psykologisk Rådgivning – i Skive Kommune alt, hvad de kan for at hjælpe de børn, der har det svært i denne tid. 
- Det er jo en helt anden måde at arbejde på. Men vi har indtrykket af, at de familier, vi har kontakt med, synes det er rart at få den snak med os. Nogle gange er bare en god snak i telefonen, der skal til for at få hverdagen at hænge ordentligt sammen. For det kan godt være en udfordring for nogle, når det for tiden ikke er muligt at opretholde de kendte, daglige rutiner, siger Maybritt Andersen, der er ledende psykolog i PPR. 
- Det kan være svært for både børn og deres forældre, at de i en periode har været meget mere hjemme, end de plejer. Når der både skal laves lektier og arbejdes hjemmefra, samtidig med at alle skal passe på ikke at blive smittet i alle mulige sammenhænge, kan nogle godt have brug for hjælp til at finde ud af, hvordan de på bedste vis får det hele til at lykkes, siger hun.

Læs resten af artiklen i Spøttrup Ugeavis uge 19

Nyheder

Persondatapolitik

Du kan downloade en APP til din
telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online.
Appen fåes til både
Iphone og Android