Over 10.000 kom til VM i Spøttrup

Af Ture Damtoft - Tirsdag d.30 Maj 2017 - Kl.11:09

VM i middelalderkamp blev en kæmpesucces for Spøttrup Middelalderborg og Vestsalling.

Selvom man lige har været inde og prøve at rive om ikke hovedet så hjelmen af sin modstander, kan man stadig nyde det gode vejr og få en lille pils bagefter.

VM i middelalderkamp blev en kæmpesucces for Spøttrup Middelalderborg og Vestsalling. Danmark slog Tyskland i 16 mod 16 holdkampen, men desværre blev det ved en semifinaleplads. Danmark blev dermed nummer 4, i modsætning til hvad I kunne læse i den trykte udgave af avisen. 
I alt kom 10.719 betalende tilskuere igennem lugerne, og selvom det ligger et stykke fra håbet om at matche VM i Spanien med 20.000 tilskuere, er det alligevel en træt men glad og stolt Lisbeth Gaardsdal, som Spøttrup Ugeavis fanger mandag.
- Vi synes jo selv, det har været nogle gode dage. Aktørerne har rost det til op over begge skyerne. Dem fra New Zealand og USA, som jeg talte med mandag, synes, det har været det bedste sted, der er blevet afholdt VM. Spøttrup Middelalderborg gav en særlig stemning, også med markedet og alle de andre aktiviteter, som vi havde gang i, siger Lisbeth Gaardsdal.
Bespisningen af kæmperne blev også rost, og den stod Alex Kirkegaard fra Spøttrup Kro blandt andet for. 
- Vi stod for at lave bespisning af kæmperne fra alle mulige lande i et samarbejde med borgen, så vi lavede det ud fra ingredienser, som man brugte i middelalderen. Der var for eksempel perlebygsalater, kålsalater og ramsløgspølser, og det var en måde at vise vores opbakning om projektet, siger Alex Kirkegaard.
Selvom det var hårdt arbejde, havde han en fantastisk oplevelse. Specielt om aftenen når det næsten kun var kæmperne og deres hjælpere, som var ved borgen.

Læs mere i avisen ...