På landet tager vi os af hinanden

Af Ture Damtoft - Tirsdag d.25 April 2017 - Kl.12:07

Kommunalt kontaktråd vil holde de ældre i Vestsalling aktive.

En aktiv alderdom er vigtig for alle, og de lidt mere aktive hjælper de som ikke kan så meget længere. Om det så er med IT, eller en tur ud i den friske natur.

Det gælder om at holde sig aktiv hele livet. Sådan ser Hanne Nielsen fra Lem på sin egen tilværelse som pensionist, og som formand for Kontaktrådet for Lem, Vejby, Håsum, Ramsing og Lihme er hun med, når der arrangeres aktiviteter for de ældre.
- Det er for alle, men det er især for de ældre, og det er nok også den aldersgruppe, som kommunen henvender sig til. Vi følger jo de vedtægter og formål, som kommunen har strikket sammen. De lægger op til at hjælpe de ældre, og at vi fungerer som bindeled mellem de ældre, institutionerne og kommunen, forklarer Hanne Nielsen. 
Hjælpen kommer i mange afskygninger. Det kan være tirsdagssangen hver anden uge, som Hanne Nielsen gerne vil have, vi nævner, fordi det har været en stor succes. Eller de frivillige skubbere, som hver tirsdag kommer på Ældrecenteret, og tilbyder at ledsage de ældre på en kort eller lang gåtur.
- Ellers kommer de jo ikke ud, for det har personalet ikke tid til. Så får de lidt frisk luft og sol på næsen. Hvis vejret ikke er til det, sidder vi og snakker lidt i stedet for. Så får de også set et fremmed ansigt og talt med en, siger Hanne Nielsen.
En anden stor succes er IT-café to tirsdage hver måned. Her kan man få hjælp til at betale en regning, overføre billeder, komme igang med den nye smart-phone eller hvad der ellers er brug for.

Læs mere i avisen ...