På Ørnevej får mange mennesker en frisk start

Af Helle Lenschow - Mandag d.20 Februar 2023 - Kl.17:55

Der er fuld gang i produktionen hos JEWA Skive, da ugeavisens udsendte besøger virksomheden på Ørnevej i Balling.

Her udføres hver dag en lang række opgaver inden for pakke- og samleløsninger, produktudvikling samt svejse/dreje- og fræse opgaver samt vedligehold af grønne områder i hele kommunen, og de 50 ansatte er i gang i alle fire haller. Ejerne John Jensen og Iben Warthou tager imod og viser rundt, og undervejs er der også tid til en snak med de ansatte. Stemningen er god. Der er travlt, men ikke for travlt til hinanden.

- Vi har ligget på Ørnevej siden maj 2021, da vi manglede plads. Tidligere havde vi til huse i Oddense, hvor nu afdøde Jørgen Troelsen, som også stod bag Makværket, var en kæmpe hjælp i vores opstart, siger John Jensen.

Parret mødte den tidligere møbelmand, da de søgte en investering til deres daværende virksomhed Handigood. Denne er siden solgt fra, men mødet blev starten på JEWA Skive, som er en sammensætning af de to ejeres efternavne JEnsen og WArthou.

- Jørgen sørgede for, at vi fik kontakt til Salling Group, der skulle have samlet nogle grill, og i december 2014 kom der derfor 13 lastbiler. Vi fik husly hos ham i Oddense, og ved siden af vores fuldtidsarbejde gik vi i gang - med venner og families hjælp. Det var starten på JEWA, siger John Jensen.

Nu er de begge fuldtid i virksomheden, og blandt de ansatte har der gennem tiden været både fleksjobbere, pensionister og mennesker med særlige behov - såsom mennesker med autisme. Der er også flere flygtninge fra Ukraine ansat.

- Vi har også helt ordinære ansatte, og for mange unge i lokalområdet er JEWA Skive deres første job og møde med arbejdsmarkedet. Vi er en socialøkonomisk virksomhed, og det tiltaler os at hjælpe mennesker i arbejde. Det at have et arbejde og gøre en forskel hver dag, betyder meget i et menneskes liv. Det har vi set mange gange, og mange pårørende kontakter os også, fordi de kan se et menneske, de holder af, blomstre op, efter at være ansat her, siger Iben Warthou.

De to tror på, at der er et arbejde til alle, og selvom nogle af de ansatte hos JEWA Skive måske er startet med at arbejde en time hver dag, så flytter de sig løbende og ofte stiger de i tid. - Nogle har vi testet i et praktikforløb, mens andre kan ansættes straks. Vi har meget gode erfaringer med vores ansatte, og de er værdsatte. Vi tilbyder både et arbejde og en løn men også en mulighed for at få et netværk og nye kammerater. Det kan ændre et helt liv at komme her, siger Iben Warthou.

Læs hele historien om JEWA Skive i Spøttrup Ugeavis uge 8