Pas på - nu kommer hvepsene

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.24 Juli 2018 - Kl.8:45

Det er tid til at klippe hækken, men før du ifører dig shorts og solcreme og starter den elektriske hækkesaks, bør du holde hækken under observation for trafik af hvepse.

Pas på hvepsene.

Det er tid til at klippe hækken, men før du ifører dig shorts og solcreme og starter den elektriske hækkesaks, bør du holde hækken under observation for trafik af hvepse og eventuelt bruge en kraftig vandstråle fra haveslangen til at lokalisere skjulte hvepsebo. Hvert år dør en til to danskere af hvepsestik, fordi de har været uopmærksomme, og da de færreste ved, om de er allergiske over for hvepsestik, gælder det om at være forsigtig. Hvepse bygger nemlig bo, hvor de kan komme til, så det giver god mening at kigge efter hvepsebo, inden du lader børnene gynge, spille fodbold, henter dine havemøbler i skuret eller åbner spabadet.
Blandt skadedyrsbekæmpere siger man, at hvert andet år bliver et stort hvepseår.
Det kolde 2017 var et lille hvepseår, så der er stor sandsynlighed for, at det varme forår og forsommer fører til, at 2018 bliver et stort hvepseår. Og det er netop nu, at hvepseboerne vokser med flere og flere hvepse.

Læs mere i avisen ...