Penge til lokale foreninger i et presset år

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.3 November 2020 - Kl.7:28

Årets Lokale Forening i Region Midtjylland skal findes og belønnes med 25.000 kroner.

Skive Garden er blandt de indstillede. Foto: Skive Gardens Facebookside.

Det er Go’on, der hylder de mange lokale foreninger, som for de flestes vedkommende har haft et meget anderledes forenings-år grundet Covid-19 situationen, og ifølge et af jurymedlemmerne i konkurrencen er der i år ekstra brug for støtte til foreningerne. 

- Det har været et hårdt år for de lokale foreninger med masser af aflysninger og nye regler og restriktioner, som skal overholdes og håndhæves af de frivillige. Mange foreninger har også færre sponsorkroner og mangler indtægter fra byfester og markeder, det betyder færre penge til at lave aktiviteter for. Så konkurrencen om at blive Årets Lokale Forening 2020, og få del i både pengene og anerkendelsen, er særligt vigtig i år, fortæller Hanne Lene Haugaard, som er formand for DGI Gymnastik og bestyrelsesmedlem i DGI´s Hovedbestyrelse. 

Hanne Lene Haugaard understreger, at i år har de mange frivillige brug for ekstra anerkendelse og ros, så de kan holde humøret oppe, da langt de fleste har oplevet mange aflysninger og en ekstra stor arbejdsbyrde som frivillig leder.

- De frivillige har pludselig fået ansvaret for at sikre, at ingen af deres medlemmer bliver smittet i deres forening. Det er jo et stort ansvar at påtage sig som frivillig, og jeg forstår godt, at det kan være svært at navigere i. Derfor er konkurrencen rigtig god, da man under de nominerede foreninger kan skrive, hvorfor man synes, at ens forening skal vinde prisen. Og fra tidligere år har mange nævnt, at det ikke var pengene, de blev mest glade for, men derimod de mange roser og skulderklap, som folk skrev på hjemmesiden støtdelokale.nu, påpeger Hanne Lene Hougaard.