Pensionister på udflugt

Af Helle Lenschow - Onsdag d.27 Maj 2015 - Kl.10:02

Lem-Vejby og Lihme pensionistforenings årlige udflugt gik i år til Harboøre.

Lem-Vejby og Lihme Pensionistforenings årlige udflugt gik i år til Harboøre. Deltagerne startede fra Lihme med Åge Dahl som turleder, hvorfra de kørte til Struer Havn og derefter til Nørre Nissum, hvor man endnu har bevaret et seminarium. Deltagerne kørte også til Lemvig, hvor de gjorde ophold på havnen og så den nye bølgebryder, som man forlænger med 60 meter for at skabe mindre bølger i havnen. Turen fortsatte til Thyborøn, og her besøgte alle den nye kirke, som blev indviet i 2011, og det var et flot bygningsværk, var man enig om. Den lokale kirkesanger fortalte levende om kirken, hvor flere af tingene - blandt andet altertavlen - var fra den gamle kirke. Kirken stillede herefter lokaler til rådighed for deltagernes medbragte frokost.
Efter endt frokost og afsked med kirkesangeren kørte alle til Cheminova, her blev de modtaget af underdirektøren, der gav dem en kort introduktion om Cheminova, der i april blev købt af amerikanerne. 
Direktøren inviterede på kaffe og brød og overlod deltagerne til Jan, der gav en guidet rundtur på fabrikken, der fremstiller forskellige planteværnsmidler til landbruget. Efter endt rundvisning kørte alle til Engbjerg Kirke, hvor der er en fantastisk udsigt over Vesterhavet. Kirken har 50 sognebørn, og det er en flot kirke. Deltagerne kørte forbi Bovbjerg  til Rom, hvor Lemvig flyveplads i dag bruges til svævefly men blev anlagt af tyskerne med to landingsbaner. Herefter fortsatte turen ind  i Klosterhede Plantage, der er et fantastisk natur område på 6400 hektar. Her gjorde alle holdt ved Møllesøen, og drak den medbragte kaffe med hjemmebagt kage. Pensionisterne så tegn på bævere ved åen i Klosterhede, hvor mange træer var fældet og åen opstemmet. Turen fortsatte mod Fovsing, forbi Resen Kirke gennem Vinderup og hjem til Lihme.