Pensionister var på aftentur

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.12 Juli 2022 - Kl.11:02

Turen gik til Grønhøj Kro med tilhørende museer

Forleden mødte 46 medlemmer af Lem-Vejby Seniorer op på parkeringspladsen ved Min Købmand i Lem. Bilerne blev fyldt op og kørte af sted på forsommerens aftentur, der i år gik til Grønhøj Kro med tilhørende museer.
Godt ankommet til den Kgl. Privilegeret Kro, blev deltagerne underholdt af kroværten med fortælling, sang og guitarspil. Kroen har været i familiens eje i fem generationer, og værten berettede om familien, sin vej til at blive ejer af stedet og tilblivelse af Morten Korchmuseet.

Det var muligt at se håndskrevne manuskripter og mange rekvisitter til nogle af de kendte film. Derudover kunne man se rigtig mange gamle landbrugsredskaber og biler fra tiden, hvor Morten Korch filmene blev optaget.
Det nyeste er, at der i en stor udbygning nu er opført en rigtig gammel kartoffeltyskerlade med lyngtag og lerklinede vægge – det hele var rigtig fint og spændende for deltagerne at se og opleve. I et mindre særskilt hus kunne de desuden se lidt om livet på en kro, herunder se et karle- og pigekammer og et køkken.

Deltagerne kunne alle mindes og genkende ting fra deres egen barn- og ungdom.

De blev i øvrigt bespist med dejlig mad, bestående af dansk bøf og citronfromage i kroens hyggelige stuer, og deltagerne havde en dejlig aften med god tid til at se på alt, hvad kroen kunne byde på.