Pensionister var på tur

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.19 Juni 2018 - Kl.8:20

Balling –Volling Pensionistforening har været på en to dages tur til Skagen og Læsø.

Balling –Volling Pensionistforening har været  på en to dages tur til Skagen og Læsø. Turen bød på et ophold på Skagen Havn, kunne man se de røde huse, som danner rammen om et hyggeligt havnemiljø. Endvidere kunne man besøge et af museerne og nyde stemningen. 
Deltagerne besøgte også den tilsandede kirke syd for Skagen. Derefter gik turen til Grenen, hvor de tog en tur med Sandormen ud på det yderste af Jylland - hvor Kattegat og Skagerak løber sammen.
Efter en blæsende og oplevelsesrig dag gik turen til Frederikshavn, hvor deltagerne skulle overnatte på Hotel Jutlandia, og der ventede alle god mad, afslapning og en god nats søvn. Næste dag sejlede de til Læsø i flot solskinsvejr, hvor en lokal guide var med og fortalte om øen.
Deltagerne besøgte Læsø Saltsyderi hvor de så, hvordan man udvinder det stærkt saltholdige vand fra Rønnede i syderhyttene på de dampende jernpander, som herefter bliver til salt. Læsø Salt startede i 1991.
Efter ophold i Bydrum, hvor deltagerne kunne se byens seværdigheder, kørte alle ud og så de smukke gamle tanghuse. Det er en gammel kulturarv, og under besøget var nogle af husene ved at blive restaureret. Der bruges tonsvis af ålegræs til dette, og det bliver hentet fra havet, tørret og fragtet til Læsø, hvor det ender som tag på husene.  Det er det eneste sted i verden, hvor der bruges ålegræs som tag, og de metertykke lag kan holde op til 300 år.
Efter to oplevelsesrige dage vendte alle 52 pensionister hjem først på aftenen. Næste arrangement er den 14. august, hvor turen går til Karup Kartoffelfabrik og Herning Klædefabrik.