Præstegård skal rives ned i Rødding

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.3 November 2020 - Kl.7:34

Præstefamilien i Rødding kan se frem til et helt nyt hjem

Den gamle præstegård i Rødding er snart en saga blot. Foto: Jan Sand.

Den gamle præstegård i Rødding skal rives ned og erstattes af et helt nyt typehus.

Det fortæller provst for Salling Provsti Susan Aaen til Spøttrup Ugeavis.
- Der er skimmelsvamp i præstegården, og vi har en gang forsøgt at renovere den, men uden at det har virket varigt. Derfor har provstiudvalget nu besluttet, at præstegården skal rages ned og erstattes af et nyt typehus, siger hun.
Beslutningen er taget efter, at et enigt menighedsråd for Rødding-Lem-Lihme-Vejby Sogne har sendt sagen til provstiudvalget og bedt udvalget træffe den endelige beslutning.
For en årrække siden er præstegården som nævnt renoveret i et forsøg på at få svampen helt væk, men siden er sognepræst Anne Røndal og hendes familie flyttet ud af præstegården, og projektet er ikke lykkes.
Præstefamilien er genhuset, men der skal findes en mere permanent løsning. 
- Vi har forsøgt med renovering en gang, og den mulighed er undersøgt. Vi kan dog ikke få en garanti for, at skimmelsvampen ikke kommer igen, og derfor er det ikke længere den vej vi går. I stedet bygges nyt, siger Susan Aaen.

Indhenter tilbud
Den lokale provst er klar over, at et nyt typehus, sandsynligvis vil syne anderledes end en mere klassisk præstegård, som mange er vant til. Men flere ting spiller ind på beslutningen om at vælge et typehus.
- Vi er nødt til også at overveje økonomien i et nybyggeri, siger Susan Aaen.
Hun kan ikke sige, hvornår den gamle præstegård rages ned, lige som det endnu heller ikke vides præcist, hvornår arbejdet med at bygge nyt starter.
- Men så hurtigt som muligt, siger Susan Aaen.
Næste skridt bliver, at menighedsrådet for Rødding-Lem-Lihme-Vejby Sogne skal indhente tilbud hos to typehus-firmaer på en ny præstegård. Når disse tilbud foreligger, behandles sagen igen.