Premiere på Festival 13 i Spøttrup Kulturhal - en ungdomsfilm i lokale miljøer

Af - Tirsdag d.13 Maj 2014 - Kl.10:43

Det var en super god aften hvor der var 60 fremmødte, fortæller Rita Primdahl. Der var en del unge mennesker, men også mange forældre der havde fundet vej til Spøttrup Kulturhal.
Thomas Thorning, som har produceret Festival 13, startede med at fortælle om arbejdet med at lave filmen - hvilke udfordringer der havde været, og hvordan der var mulighed for at redigere undervejs. 
Derefter fremviste Thomas filmen, som gav en god indsigt i de udfordringer der er mellem forældre og unge i forbindelse med at få lov at tage til Skive Festival. 
En rigtig god og lærerig film.Efter filmen gav Spøttrupfest en orientering om deres fester, og opfordrede forældre til at kigge ned i Spøttrup Kulturhal, når der er fest, så de kan se hvordan det foregår. Her kan de se, at der er rigtig god opsyn med de unge og at det er et trygt sted at komme. 

Det var Kulturteamet ved Spøttrup Kulturhal og Spøttrupfest der stod for arrangementet

Thomas Thorning har lavet sin egen film om den danske ungdoms-, musik- og festivalkultur. Optagelserne fandt sted i sommer på flere lokaliteter i Skive med Skive Festival som den centrale kulisse. Udover festivalpladsen og campen er der optaget scener i to forskellige private hjem i Skive.
To lokale bands er involveret i filmen. Bandet „Finding Nuuk“ med bl.a. Rasmus Trinderup fra Rødding optræder i filmen i en bandscene på festivalen. Et andet Skive-band: er „Taxit“, der leverer to sange til filmen.