Prøv selv at lave cider i Rødding

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.15 September 2020 - Kl.8:00

Ciderklubben i Rødding oplever stor interesse og tager mange initiativer


Maureen Sørensen, som er en af drivkræfterne bag cidergruppen og med i bestyrelsen for Rødding – Æblets by i Salling oplever således både masser af gejst og efterspørgsel.
- Der er stor entusiasme og stigende interesse for cider. Klubben breder sig ud over både Rødding og Skive kommunes grænser, og vi oplever en tiltagende efterspørgsel. Vi bliver bedt om at lave cidersmagninger, fortælle og vise ciderbrygning – og om at komme rundt, siger hun.

Senest deltog Æblets By - og ciderklubben - med en stand på SkiveMødet.
Maureen Sørensen fortæller, at mange er interesseret i at lære at lave sin egen cider, og det bliver der rig mulighed for i Rødding. Ciderklubben holder nemlig to workshops, henholdsvis den 18. til 19. setember og den 30. til 31 oktober:

- Ved den første workshop har vi fokus på de mange forskellige sommeræbler, mens det i slutningen af oktober er de lidt senere æbler, der står for skud. Der er mulighed for at få lavet cider af dine helt egne æbler, eller man kan købe æbler til mostning og videre fermentering til cider. fortæller Maureen Sørensen, der også lokker med muligheden for at smage på nogle af de bedste cidere, der er lavet i klubben.

På workshoppen vil man blive ført ind i ciderbryggeriets univers, lære om gæring. enzymer, temperaturer, omstikning, naturlig karbonering og få demonstreret den såkaldte degorgering af færdigfermenterede ciderflaske.

- Et ekstra krydderi er vores forsøg med æblecidereddike. Der vil være mulighed for at snuse lidt til de sure sager og få en introduktion til eddikebrygning. Så kom endelig og bliv inspireret til at lave din helt egen cider eller eddike, siger Maureen Sørensen.





Nyheder

Persondatapolitik

Du kan downloade en APP til din
telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online.
Appen fåes til både
Iphone og Android