Professionel genoptræning for alle i Balling

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.13 Januar 2015 - Kl.10:22

Pulsen Fysioterapi i Balling tilbyder en bred vifte af muligheder for folk med skader eller anden behov for genoptræning eller skånsom motion.


 Elsebeth Futtrup oplever mange fordele ved at være en del af Pulsen.

Pulsen Fysioterapi i Balling tilbyder en bred vifte af muligheder for folk med skader eller anden behov for genoptræning eller skånsom motion. Dele af det foregår på hold, hvilket giver klienterne inspiration.

Der er mange fordele ved at have næsten alt samlet under et tag. Det fortæller autoriseret fysioterapeut ved Pulsen Fysioterapi Elsebeth Futtrup, der har været privatpraktiserende fysioterapeut i 10 år, og som nu er ansat i det nye hus i Balling i Pulsen Fysioterapi. Her har hun klinik, og får hun behov for det, kan hun følge klienterne til både fitness, gymnastik eller varmtvandsbassin. Den nyankomne læge i Pulsens lægeklinik ser hun også frem til at samarbejde med. Alt sammen uden at skulle henvise ud af huset eller behøve slippe klienten, før denne måske er klar.

- Det er en klar fordel på den måde, at hvis en klient skal se nogle øvelser, så går vi sammen over i fitnesscentret og træner disse ting. Det samme med varmtvandsbassinet, hvor jeg også har holdtræning. Det giver nogle unikke muligheder for at genoptræne skånsomt i vand, siger Elsebeth Futtrup, der er ansat fuld tid i Pulsen.

Udover hende er Ida Uth også ansat på deltid. Sammen udgør de to Fysioterapi Pulsen, og under dem breder en vifte af tilbud sig ud til alle typer mennesker med behov for behandling og genoptræning, babysvøming, babymotorik, fysiopilates, fysiomassage samt holdtræning af forskellig slags. Blandt andet arbejder Elsebeth Futtrup med behandlinger af nakke, ryg, lænd, skulder, hofte, knæ og hovedpine samt piske-
smæld.

- Jeg afsætter altid en time til den første gang, jeg møder en klient. Det er vigtigt at kende årsagen samt forebygge, hvordan en skade for eksempel sker igen. Ofte handler det om at gøre dagligdagen lettere. Jo før man kommer med de ting, som ens krop fortæller en, jo bedre er mulighederne, siger Elsebeth Futtrup, der udover den individuelle genoptræning også har temahold.

Det er for eksempel et hold for mennesker med rygproblemer.

- Det motiverer mennesker at møde andre med samme problem eller skade, og det vil vi gerne drage endnu mere nytte af. I det nye år opretter vi derfor en række livsstilshold i Pulsen, hvor temaerne bliver KOL, hjertekar-patienter, sukkersyge knogleskørhed samt overvægt, siger Elsebeth Futtrup, der også intoducerer GLAD Træning i Pulsen. Det står for Godt Liv med Atrose i Danmark, og atrose er slidgigt.

- Mine hold rummer mennesker i alle aldre og af begge køn. Alle er velkommen, og er man i tvivl om, et hold passer til en, så kan man altid spørge, siger Elsebeth Futtrup, der fortæller, at ingen hold er større end at der er masser af tid til individuel supervision og tilpasning.

- Jeg kommer med min fysioterapeutiske baggrund, og min træning på hold er derfor præget af dette. Det er på individniveau, siger El-
sebeth Futtrup, der fortæller, at hun indtil nu har fået en positiv modtagelse i Pulsen.

- Det er ofte de små ting, der gør en stor forskel for et menneske. En klient fra rygholdet kom forleden og fortalte mig, at nu kan han selv tage sine strømper på om morgenen, og den slags luner at høre, siger Elsebeth Futtrup fra Pulsen Fysioterapi.