Red Barnet søger frivillige i Skive

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.24 Januar 2017 - Kl.10:54

Red Barnets projektleder i Skive Kommune arbejder i disse dage på højtryk med at skaffe såkaldte frivillige følgevenner til børn, som har brug for støtte til at kunne gå til noget i fritiden.

Nu kan du blive frivillig følgeven for et barn i Skive Kommune. 

Red Barnets projektleder i Skive Kommune arbejder i disse dage på højtryk med at skaffe såkaldte frivillige følgevenner til børn, som har brug for støtte til at kunne gå til noget i fritiden. 
- Vi er gået ind i et partnerskab med Skive Kommune og DBU i projektet Plads Til Alle, som sigter på at sikre børns fritidsliv. Vores del af partnerskabet er at engagere frivillige med hjertet på rette sted til at hjælpe børn godt i gang med deres fritidsliv ved at følge dem og støtte dem i at deltage aktivt i fritidslivet, fortæller Svend Frøslev, der som tidligere familiechef i kommunen har kastet sig ind i en frivillig projektlederopgave for Red Barnet.
Det haster med at få de nye fritidsvejledere i gang. Ifølge Svend Frøslev står Skive Kommunes fritidsmentor Michael Rauert Carstens klar med børn, der ikke har mulighed for at deltage i fritidslivet uden støtte. 
- Og det er netop her man kan gøre en forskel som frivillig. Det er afgørende, at et barn har en voksen som lige kan give det lille skub og den praktiske støtte der skal til, så han eller hun kan komme ud af døren og deltage på lige fod med kammeraterne, tilføjer han.
Som frivillig følgeven bliver man selvfølgelig klædt på til opgaverne. Red Barnet tilbyder kurser, erfaringsudveksling og løbende støtte til alle frivillige. Den første introduktionsaften for nye følgevenner er planlagt til den 30. januar på Tambohus Ungdomsskolen-Skive om aftenen.
Alle er velkomne til at komme og høre mere - og hvis det er noget, man har lyst til, bliver man klædt godt på til arbejdet. Tilmelding kan ske via på Red Barnets facebookside.