Rejs jorden flad med Risager

Af Jan Sand - Tirsdag d.10 Oktober 2017 - Kl.11:38

Globetrotteren John Risager fra Hårlev på Stevns, der voksede op i Skagen, har fået en livsdrøm opfyldt.

John Risager ved Machu Picchu i Peru. Ét af 75 lande han besøgte på sin syv måneder lange jordomrejse.

Tekst og foto: Jan Sand

Globetrotteren John Risager fra Hårlev på Stevns, der voksede op i Skagen, har fået en livsdrøm opfyldt. Efter 26 år som buschauffør, gik han målrettet efter en gammel drøm. Han ville rejse jorden rundt.
Det fortalte han om i et foredrag i Pulsen i Balling i sidste uge.
John Risager har aldrig været typen, der sådan lod sig standse. Fik han en idé, var der sjældent langt fra tanke til handling. Ikke at han kastede sig hovedløst ud i enhver udfordring, men havde han en drøm, fulgte han den, og gik målrettet efter den. 
Det har ført ham vidt omkring. Han rejste i en årrække med tivoli, som selvstændig stadholder, og besøgte mange byer i det ganske danske land. Tidligere var en ejer af kaffe- og grill-bar i Skive, inden han med et så sig selv bo på Sjælland.
Som 65 årig gik han på pension, solgte det meste af sit habengut, sagde sin lejlighed op, og forlod den trygge tilværelse. For nu skulle verden opleves.
John Risager så sig selv stå og vente på toget den 22. juni 2015 med det mål at rejse så simpelt og enkelt som muligt.
På spørgsmålet fra salen, om han havde en plan for rejsen, kommer svaret.
-Nej, egentlig ikke. Jeg tog med toget til Sverige, og derfra vidste jeg ikke, hvad der skulle ske, andet end at det helst skulle foregå med bus og tog, så lidt med skib som muligt og slet ikke med fly. Det sidste kunne dog desværre ikke helt undgås, men det blev så lidt, at vi ikke nævner det, sagde John Risager med et smil.
Det var en flok meget interesserede tilhørere, der lyttede til globetrotteren.

Læs mere i avisen ...