Riddere på borgen trak mange til

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.2 August 2016 - Kl.8:15

Det var som at rejse tilbage i tiden, når man i sidste uge gæstede Spøttrup Borg - og den tidsrejse tog rigtig mange i løbet af ugen.

Det var som at rejse tilbage i tiden, når man i sidste uge gæstede Spøttrup Borg - og den tidsrejse tog rigtig mange i løbet af ugen.
Spøttrup Borg dannede rammerne om et vellykket middelalder marked og EM i ridderdyst i sidste uge, og rigtig mange folk besøgte museet alle dage.
Her fik deltagerne en på opleveren, når de summede mellem de mange boder på pladsen, gjorde gode handler, fik en snak med de mange handlende og generelt var stamningen bare i top - også selvom den danske sommer ind imellem lod et par dråber falde over både gæster og middelalderfolk.
Inde på selve borgen kunne gæsterne se rum møbleret af en tysk middelaldertrup, der selv havde bygget møblerne, så de lignede de samme, som biskoppen sad i, da han havde sin storhedstid på egnen.
Ridderne trak vanen tro også mange til på tribunen omkring kamppladsen. Her kunne publikum følge den bedste fra de mange deltagende lande, og Danmark var naturligvis også repræsenteret flot. Der blev heppet, grinet og huet med ridderne, når de dystede i datidens mange discipliner - ofte til stor morskab for publikum. Fra sidelinjen fulgte selveste ”kongefamilien” med, og der blev jublet, når den royale familie tildelte deres favoritridder blomsterkranse mens de hårdtarbejdende heste modtog et æble at styrke sig på.