Rødding vil udvikle på æble-konceptet

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.22 Februar 2022 - Kl.9:54

Der er fuld gang i aktiviteterne i Rødding - Æblets By

I 2021 varede æblefestivalen i to dage, og det trak flere end 3000 gæster til Den Røde Plads i Rødding. Den succes ønsker man at gentage og udvikle, og arbejdet med årets festival er allerede i gang. Festivalen finder sted den 15. og 16. oktober - dog vil der være aktiviteter i uge 42 også, og festivalgruppen kan allerede nu løfte sløret for, at der er spændende nyt på vej. I år kan man således, som de eneste i Danmark tilbyde et todages sortsbestemmelseskursus med den førende ekspert, pomolog Jan Barde både torsdag og fredag op til den 14. festival i rækken af æblefestivaler i Rødding. Man holder således fast i en kombination af fest og hygge - most, cider, bagværk og meget andet med æbler - samt en rig mulighed for at få faglig viden om sortsbestemmelse med mere.

Karsten Villadsen fra festivalgruppen fortæller, at man glæder sig over den store opbakning fra stadeholdere og streetfoodaktører, samt alle de andre, der er med til igen i år at sætte et program sammen, som kan være med til at sætte Rødding på landkortet.

- Det bliver igen en festival for store og små, unge og gamle, og med masser af aktiviteter. Det store mosteanlæg vil også stå klar på pladsen, så man kan få mostet egne æbler. Der er plads til endnu flere hjælpere, både før og under eventen. Så har du lyst til at være med på holdet, så meld dig til en af os i festivalgruppen. Vi hører også gerne fra dig, hvis du har ideer eller forslag til nye aktiviteter, siger han