Rødding trækker i fest- og sportstøjet

Af Helle Lenschow - Tirsdag d.16 August 2022 - Kl.8:37

I uge 33 byder Rødding på stor by- og cykelfest.

Oplev bl.a. Mikkel Rugholm til byfesten i Rødding. Foto: Mikkel Rugholms Facebookside.

Her kan deltagerne blandt andet opleve Lokaldysten, musik af Fætters samt ”Sallingjysk” kaffebord. Herudover har borgerforeningen og Spøttrup Kulturhal med tilskud fra Skive kommune lagt op til et stort cykelevent fredag, lyder det fra arrangørerne.
Som i mange andre landsbyer i Salling, starter byfesten op med en byfestsgudstjeneste. I denne gudstjeneste, som foregår ved forsamlingshuset, vil folkemusikgruppen Snuptaw deltage og efterfølgende underholde, mens der traditionen tro vil være kaffebord. 
Fredag åbner pladsen om eftermiddagen med blandt andet skaterbane, cafételt, hoppeborg og ølvogn. 
Post Nord Danmark  Rundt modtages også fredag. Og det sker med med fest og farver i hele byen, herunder med musik af trommeduoen Artimik. Arrangørerne håber, at mange vil lægge vejen forbi Spøttrup Kulturhal, være med til at skabe Tourstemning, heppe på egnens lokale hold ColoQuick og alle de andre fantastiske cykelryttere fra ind– og udland.

Tryllebinder publikum
Efter at Post Nord Danmark Rundt er ræset forbi, er der fortsat spændende aktiviteter på programmet, lover arrangørerne. Der er nemlig optræden af tryllekunstner og ballonmand Mikkel Rugholm, som vil tryllebinde børn og barnlige sjæle med magi og fantastiske tricks.
Som noget nyt dystes der desuden i Floorball. Der kan tilmeldes både børne og voksenhold og de indledende runder spilles fredag. Lørdag er der finale på multibanen ved Rødding Skole.
Dagen afsluttes med helstegt pattegris, revy og underholdning af Fætters, tidligere The Grandfætters. Bandet består af fem festlige fyre med rødder i Thyborøn og med blandt andet medlemmet Anders Bro – kendt fra Fotovognen og søn af Bent Bro fra Tørfisk.

Klar til Lokaldysten
Lørdag varmes op til Lokaldysten med morgenkaffe ved Rødding forsamlingshus. Rødding er en af de syv byer, der dyster i at tilbagelægge flest kilometer ved at gå, løbe og cykle.
Dorthe Stampe fra Borgerforeningen udtaler: - Alle kan være med: Babyer i barnevognen, folk med rollator og alle derimellem.
Der er tre ruter: Gang 0,9 kilometer, løb 3,7 kilometer og cykling 6 kilometer.
Senere lørdag er der prisuddeling for årenes ildsjæle og årenes byforskønnelsespriser. Denne gange er begge prisuddelinger i flertal. For på grund af Corona er priserne ikke blevet uddelt de sidste tre år.
Byfesten i Rødding afsluttes med kæmpe ”sallingjysk” kaffebord.

Nyheder

Persondatapolitik

Du kan downloade en APP til din
telefon/tablet, så fungerer det optimalt
når du skal læse avisen online.
Appen fåes til både
Iphone og Android