Rødding vil aktivt iværksætte iværksætteri

Af rj - Tirsdag d.25 Marts 2014 - Kl.11:55

Onsdag aften havde projektgruppen Rødding 2020 indkaldt til borgermøde i Rødding Forsamlingshus. Aftenens emne var udvikling og iværksætteri, og det havde trukket mange tilhørere til, flere end tovholder i Rødding 2020 Finn D. Andersen lige havde regnet med, så der måtte stilles ekstra stole frem.


Onsdag aften havde projektgruppen Rødding 2020 indkaldt til borgermøde i Rødding Forsamlingshus.Aftenens emne var udvikling og iværksætteri, og det havde trukket mange tilhørere til, flere end tovholder i Rødding 2020 Finn D. Andersen lige havde regnet med, så der måtte stilles ekstra stole frem. Og aftenen bød da også på nye, spændende tanker om at skabe et iværksætterhus på Røddings Røde plads, hvor den lokale Sparbank Vest tidligere havde sæde.Tovholder for projektgruppen - Maria Østergaard Olesen fortalte på mødet om tankerne bag , om økonomiske tilsagn fra fonde og Skive kommunes landsbyudvalg samt hvilke overvejelser der var blevet gjort om brugen af huset, som tænkes „udstykket“ som 6 - 8 kontorpladser til enkeltmands-og små firmaer. Samtidig vil egnens mange kunstnere kunne have udstillingsplads for deres kunst - i vinduer og på vægge. For at skabe den nødvendig købskapital til bygningerne, vil man udstede anparter, som så kan erhverves af såvel virksomheder som enkeltpersoner. Og allerede i weekenden var dét arbejde i gang, for besøgende i Dagli’Brugsen i Rødding kunne få nærmere information af bl.a. Finn D. Andersen om projektet og tankerne bag, og også tegne sig for anparter i projektet. „Og det gik virkeligt fint, når man tænker på hvor kort tid vi har været igang“, udtaler Finn D. Andersen, da vi fanger ham søndag aften. Ifølge ham er man tæt på for 100.000 kr tegnede anparter på den korte tid. Målet er at få tegnet anparter for 400.000 kr på relativt kort tid, så bygningen ikke afsættes til anden side, og salgstilbuddet fra ejeren udløber.
Vil man læse nærmere om projektet, kan man finde udbudsmaterialet på
www.roddingby.dk, hvor man også kan se kontaktpersoner til projektet og til tegning af anparter.
Og nedlæggelsen af en lille bank-filial i Rødding kan således blive startskuddet til  mere nytænkning, hvor udnyttelse af bygningens centrale beliggenhed og gode faciliteter kunne blive til en lokal spirekasse for nye tanker og iværksættere. Jo,- i Rødding løfter de udfordringer i flok!
Se NetTV fra aftenen på www.spottrup-ugeavis/videoklip